Политолози в един глас: Тялото на Борисов е чудотворно, всички искат да се докоснат до него!

България отблизо

Политолози направиха бомбастичен коментар на ситуацията, в която премиерът подари сакото си на работник.

„Тази сцена показва културната интимност. Сцена на обмен на тялото на властта, което се разпознава като тялото на народа. Този човек каза, че много си приличат, а Борисов каза: „да, толкова си приличаме, че ти подарявам и сакото ми“.

Има един по-дълбок пласт и той е чудотворното тяло на краля – докосването на монархическото тяло носи чудо. Всички копнеят да се докоснат до тялото на властта и с Борисов има как да го направят, защото щедро си раздава сакото“, каза Харалан Александров.

„Борисов и Трифонов са класически примери за „като мене“. Тук има много повече от пиар. Борисов е даващия баща. Това дълбоко патриархално. Това изглежда непреодолимо. В патриархалните култури бащата е обект на желание.

Бойковизъм страшен е, и заслужава да бъде изучаван в учебниците“, каза Харалан Александров.

„Живков имаше огромни умения, близки до сегашния премиер, който се учи от него. Той няма патриархална харизма, а харизмата на Дон Жуан. Той умее да сваля. Това е свалка, ама не закачка и бъркане под полата. Той показва, че е готин“, обясни още Андрей Райчев.

„Има го това. На хората им харесва този диалог – някой да им дава, да се грижи от тях и го харесват, защото е от „наще“, завърши Харизанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *