Политолози изненадващо: С ЧЕЗ Борисов печели…изборите!

България отблизо
Сделката с ЧЕЗ променя политическата ситуация в страната!
Това заявиха дежурните политолози и социолози, които се появяват след всеки трус в страната и се опитват да замажат нещата. Като и да „ориентират правилно“ ошашаваните българи.
Въпреки, че към момента няма никакви обективни предпоставки за резки промени в управлението, тази сделка е добър атестат за Бойко Борисов и ще вдигне рейтинга му, каза политологът Първан Симеонов.

Според него  правителството и глашатаите му  ще превърнат „дефекта в ефект“. И от това печели единствено ГЕРБ.

„Борисов направи две много прости, но много показателни  неща. Първо той категорично се разграничи от сделката и каза, че няма нищо общо с нея. След това обяви, че държавата непременно  трябва да вземе участие в нея. Той много добре знае, че тези му действия,  ще бъдат харесани и одобрени от  обществото“, заяви Симеонов.

Разбира се, социологът пропусна изказването на Вожда, който в изблик на едно от редките си откровения се развика – искате ЧЕЗ ли да одържавим? А банките и тях ли да купим после? – и беше категоричен, че не може и не иска да се меси в частни сделки, дори когато тези сделки за в ущърб на цялата държава.

След това обаче, поотрезвен от армията съветници около себе си, внезапно смени тоналността, курса и принципите си и запя точно обратната песен.

„Това е една от най-огромните и скъпи сделки, с които правителството ни се е заемало, понеже  без неговото участие тя изобщо не може да бъде осъществена, каза пък  политологът Мария Пиргова.

Това се вижда дори в обясненията на  Гинка Върбакова , който обясни скандала с това, че неспечелилите или отпадналите участници били сърдити и били настъпани техните интереси. Според нея се е получил политически натиск от тези, които не са могли да си напазаруват ЧЕЗ  и затова се вдигнал такъв шум.  Интересите били икономически, а натискът политически, рече новоизлюпената медийна звезда Гинка.

Maрия Пиргова обаче не е съгласна с това и посочи, че реакцията най-вече е на българския народ. Според нея българинът реагира най-много и най-негативно когато се посяга към собствеността му и към парите му.

И че  сътресението все още тресе държавата, тъй като правителството увърта и не може каже ясно и точно кой е истинският  купувач на ЧЕЗ и какви са му целите. Пиргова е категорично, че има и огромни противоречия в твърденията на премиера Борисов, който веднъж твърди едно, втори път друго, трети – трето, а увъртането му  означава, че правителството все пак  има участие в първоначалната  сделка.

На фона на тези констатации политолозите смятат, че Борисов ще извлече политически дивиденти от цялата каша с ЧЕЗ. И ще разчита на по-голяма подкрепа от народа на предсрочните избори, които са неизбежни.

А ние…ние или не разбираме от политология и не ни е ясно как ще стане това, или проф. Иво Христов е прав!

На 100 процента!

Трето обяснение не виждаме – как нагло ще излъжеш за кой ли път един народ, а той пак ще хукне да гласува за теб!

Дали пък не сме развили Стокхолмдския синдром?!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Политолози изненадващо: С ЧЕЗ Борисов печели…изборите!

  1. Това педерасче си обръсна мустака за да лиже по добре…ебах тоа боклук…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *