Полковник Макгрегър разкри какво постигна Русия с ракетните атаки срещу Западна Украйна!

Свят

Руските ракетни удари по Украйна имаха две цели — първо, да се даде на Киев да разбере, че Москва е способна да «прави това, което прави Америка» с прецизни оръжия, и второ, да се покаже какво ги очаква украинските войски, когато руснаците преминат в настъпление.

 

Това заяви американският полковник в оставка Дъглас Макгрегър в интервю за YouTube канала на Judging Freedom.

Както отбеляза Макгрегър, последните удари на руски ракети са унищожили 80% от украинските системи за противовъздушна отбрана.

ДМ: Имаше три ракетни залпа, общо 202 ракети. Украинците твърдят, че със своите системи за ПВО са свалили 27 процента от всички тези ракети. Не можем да установим точно дали това е така, не можем да потвърдим тази информация със сигурност, но е възможно това да е вярно. Но знаем със сигурност, че руските удари са унищожили 80 процента от украинските системи за противовъздушна отбрана.

Това е много сериозна цифра.

Ето защо Зеленски почти веднага се обади на Байдън и поиска допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

Второ, тези ракети удариха инфраструктурата, но те също удариха ключови цели, където бяха разположени разузнавателни анализатори, включително централата на тайната полиция в Киев.

Тези обекти бяха ударени, за да разберат украинците две неща.

Първо: „Ние можем да направим това, което американците могат: имаме както прецизни оръжия, така и съответните технологии и средства“.

И второ: „Не можете да се скриете от нас, а когато най-накрая започнем да атакуваме, ще нанесем удар по същия начин, както сега, но ударът ни ще бъде много по-свиреп и ще целите ни ще бъдат много повече навсякъде в държавата.»

През февруари президентът на Русия Владимир Путин отказа да предприеме подобни стъпки – дори не допускаше подобни мисли. Но сега всичко това приключи.

ПП

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *