Поредна идиотщина! Възрастните ще работят до 70 години, но няма да имат право да карат кола! Вижте причината

България отблизо

Нова секира се стоварва върху старите хора.

Пенсионерите, които имат шофьорски книжки и са навършили  65 години, ще се явяват през две години на медицински прегледи. След като се сдобият с документ, че са здрави и прави, ще  могат да си презаверяват свидетелствата за правоуправление, тоест да им дават  нови.

Това е залегнало в  промените на Закона за движение по пътищата, които предстоят да бъдат  гласувани до края на годината.

Досега срокът беше десет години, но се променя на две. Причината? Били зачестили инцидентите с възрастни шофьори.

На пръв поглед логично. Един човек на възраст боледува по-често от младите. Реакциите му се забавят, може внезапно да получи инсулт, или инфаркт, докато е зад волана.

Само че вероятността това да се случи с по-млад е почти същата.

Законодателите „успокояват“, че медицинското ще се прави от джипито и ще струва само 10 лева.

С цялото ни уважение към общопрактикуващите лекари – що за документ ще е това? За 10 лева могат да се ударят само печати. Реални прегледи няма как да има, тъй като джипито не е офталмолог, няма специалност уши, нос гърло, не е кардиолог, не е невролог и дори човекът да има някакво заболяване, ако няма реални оплаквания, няма как да бъдат открити. А броденето по различните кабинети струва в пъти повече.

Така че първата лъжа е за цената на медицинското. То или ще е направено формално за 10 лева и няма да има реална стойност, или човек трябва да си даде цялата пенсия, за да бъде изследван. А кому е нужно формално?

Ако държавата толкова се е загрижила за старите шофьори, нека направи прегледите безплатно и така да предотврати  опасността от евентуални катастрофи. Пък и едва ли някой сляп и глух ще подкара кола. Но това е друг въпрос.

Следващото противоречие е пенсионната възраст. Тя расте всяка година и ще достига до 70 години. Тогава по каква логика един българин ще е способен по закон да работи до 70, но ще го проверяват дали може да кара кола на всеки две години?

Или трябва да се приберат едни пари, а чиновниците да издават непрекъснато книжки?

И кой гарантира, че веднага след прегледа и надлежно издаденото медицинско няма да се разболее?

Ако наистина някой се грижи за безопасността на пътищата, то прегледи трябва да минават задължително:

Джигитите, които са физически здрави, но умствено не дотам.

Наркоманите, които карат надрусани и помитат де кого видят.

Хванатите пияни зад волана. Не само преглед за алкохолизъм, но и забрана да карат кола, докато не възпитат у себе си чувство за отговорност към останалите. А това с медицински преглед не става, а с яко бъркане в джоба.

Онези наши съграждани, които не могат да четат и пишат, но иначе имат книжки! Кой им ги е дал? Те даже пътните знаци не различават!

Откачалките, които заради адреналина си устройват гонки и ралита нощем в покрайнините на всеки град!

Младежите, чиито богати татковци им купуват книжки!

Да минат не преглед, а детектор на лъжата онези служители на КАТ, които заверяват документи срещу пари! И да се наказват със затвор.

На заслужен отдих зад решетките трябва да влезе всеки, който продава дипломи и след тях шофьорски книжки. Тогава другите измамници ще се стреснат и фалшификатите драстично ще намалеят.

Корумпираните, които заличават глоби и дават точки на нарушителите.

Не пенсионерите са основният проблем по пътищата!

Това всеки го знае.

Само че трябват свирепи закони, за да спрат тези кошмарни инциденти и война по пътищата.

А тези закони кой знае защо се отлагат във времето.

Впрочем ясно е защо.

Ако се приемат, тайните касички на корупцията ще секнат.

А те са основен източник на доходи за много хора.

Дайте тогава да доим пенсионерите, че е най-лесно!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

 

 

 

Tagged

2 thoughts on “Поредна идиотщина! Възрастните ще работят до 70 години, но няма да имат право да карат кола! Вижте причината

  1. ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ДНЕС ШОФИРАТ ПО ПЪТИЩАТА СА ЗАВЕРШИЛИ ПЕРФЕКТНИ ШОФЬОРСКИ КУРСОВЕ И СА ЗАПОЗНАТИ С ВСИЧКИ ТАЙНИ НА ШОФИРАНЕТО ! ФАКТА, ЧЕ СА ДОЖИВЯЛИ ДО ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ГОВОРИ, ЧЕ СА БИЛИ ИЗРЯДНИ ПО ПЪТИЩАТА, ЗА РАЗЛИКА ОТ МЛАДИТЕ ШОФЬОРИ, КОИТО ВЗИМАТ КНИЖКИ БЕЗ НИКАКВА ПОДГОТОВКАИ И ЗАЕДНО С ТЕЗИ С КУПЕНИТЕ КНИЖКИ СЕ УБИВАТ КАТО МУХИ ПО ПЪТИЩАТА ! ТОВА КОЕТО ГЛАСЯТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ Е ПЪЛНА ИДИОТЩИНА И АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ ЩЕ ПРИЗОВА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА МИЛИОНА, ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДА ИЗЛЕЗНЕМ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ И ДА ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ ИДИОТИ ОТ ВЛАСТТА !

    1. Г-Н КАРЪМЧЕВ, КОМЕНТАРЪТ ВИ Е ПЕРФЕКТЕН . ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ТЕЗИ КОИТО НИ РЪКОВОДЯТ НИТО ИМАТ С КАКВО ДА МИСЛЯТ , НИТО ЖЕЛАЯТ ДА СЕ НАУЧАТ ! ДУМИЧКАТА ..АНАЛИЗ..ЗА ТЯХ Е НЕПОЗНАТА . ИМАТ САМО ЕДНО „ПРЕДИМСТВО“ , ВЛАСТ.!!! БЛАГОДАРЯ ВИ, ЗА КОМЕНТАРА ОЩЕ ВЕДНЪЖ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *