Потрес! Майката на Биляна Петрова почина, от затвора не я пуснаха да се сбогува, а после…

България отблизо
Майката на Биляна Петрова е починала вчера. Това съобщи нейна близка във „Фейсбук“.

Тя уточни, че от затвора не са позволили на Биляна да се сбогува с майка си. И написа:

 

„Борисов, Гешев, Ваклин я убиха.“

 

През ноември миналата година бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, бяха осъдени, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров е бил посредникът.

 

Цялата сума, която искали от бизнесмена, е 250 хил. евро. После я намалили на 187 хил. евро, като 70-те хиляди, дадени на 17 април 2018 г., били първият транш.  С влизането зад решетките на тримата се сложи край на сагата, която продължи повече от четири години.

 

„Сбогом мамо! Ти беше най-прекрасната майка на света и най-прекрасният човек, когото познавам! Знам, че татко те чака, за да сте заедно завинаги! Светла ти памет, Майчице! От твоето Билянче“, написа още в поста приятелката на Биляна от нейно име.

 

За минути под снимката десетки потребители в социалните мрежи коментираха, че тези действия от страна на законодателната система са „нехуманни“.

Под натиска на общественото мнение нещата се промениха.

Със своя решение от днес окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов прекъсва за 4 дни изпълнението на наказанието на Биляна Петрова, за да може тя да излезе от женския затвор в Сливен и да организира погребението на майка си, която почина в сряда. Това е съобщил тза „24 часа“ говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Ваня Белева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *