ПП забиха нож на Христо Иванов. Вижте какво се случи

България отблизо

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ няма да направят предизборна коалиция и ще се явят отделно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, твърди OFFNews.

Причината е, че от „Продължаваме промяната“ не искат такова обединение, тъй като се доверяват на поръчани от тях социологически изследвания, според които към момента получават по-голяма електорална подкрепа, ако се явят сами.

 

Според един от източниците ПП чакат подходящото време да обявят, че и за двете формации ще е по-добре да не се коалират.

Предложението за подобно обединение дойде от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, който призова за предизборна коалиция не само с ПП, но и с всички „запазили духа на протеста“.

Впоследствие депутатът от ПП Искрен Митев каза, че Христо Иванов е прибързал с решението за създаване на голяма предизборна коалиция. „С тази заявка той вкарва очакване в обществото, предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията“, заяви Митев.

Всъщност ПП хем се доверяват на социолозите, хем искат да излязат чисти от кашата.

През последните дни ДБ развиха такава дейност, за да им се докарат, че с някои от акциите си пресолиха манджата и отвратиха народа. Особено с протеста за некъпането.

Кирил Петков иска партията му да е с чисти ръце и да флиртува с народа, затова ДБ ще им тежи на шията като воденичен камък.

Били отворени за коалиция само след изборите.

Спорно е обаче дали хората на Христо Иванов ще влязат сами в парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *