ПП с ултиматум към президента: Не назначавайте това служебно правителство! Иначе…

България отблизо
Президентът Радев да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев – това призова зам.-председателят на ПГ „ПП-ДБ“ Стою Стоев пред БНТ. „Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи“, призова още веднъж Стоев, който е и зам.-председател на правната парламентарна комисия. По думите му сега ще се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане – „дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС“.

Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа сила „Продължаваме промяната“, заяви пък през bTV Лена Бориславова. По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.

Стоев и Бориславова не коментираха как ще се развие конституционната процедура, ако Радев не издаде указ за назначаване на кабинета „Главчев“.

Президентът Радев даде заявка, че във вторник ще назначи служебното правителство и ще насрочи предсрочни парламентарни избори на 9 юни, когато ще се състоят и изборите за европейски парламент.

И двамата лидери на ПП критикуваха избора за министри в ресорите МВР, енергетика, електронно управление. Те защитиха главният секретар на МВР Живко Коцев, който бил изнудван от министъра си да подаде оставка. „На Живко Коцев му е изписано на лицето, че не е престъпник“, заяви Лена Бориславова.

Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова посочи, че е много възможно кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев да извърши промени в служебния си кабинет – не само заради личността на Калин Стоянов, но и заради напрежението, което се генерира около МВР.

Tagged

2 thoughts on “ПП с ултиматум към президента: Не назначавайте това служебно правителство! Иначе…

  1. Време е на шарлатаните да се потърси съдебна отговорност. Свалянето на имунитетите им няма да е проблем .

  2. Много късно се сетихте да се молите,вие просто приключихте до тук сте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *