Президентът отвърна на удара на Петков: Консултациите ще се проведат съгласно обявения график!

България отблизо

От президентството реагираха, след като стана ясно, че представители на „Продължаваме промяната“ (ПП) нямало „да успеят“ за насрочените днес консултации при президента за съставяне на правителство. По последна информация причината е, че в момента имало заседание на бюджетната комисия. 

 

В опит да замажат огромния гаф, Петков/Василев изпратиха извинително писмо до президента.

„В президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи, обаче, ще се проведат съгласно вече обявената последователност“, посочиха от президентството. Което на практика означава, че консултации с ПП ще се проведат, когато каже президентът.

Ако ПП не са съгласни и с новата дата, която президентът им определи, тогава консултациите спират и се назначава служебен кабинет на президента Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *