Президентът предупреди кабинета „Петков“, ето какво иска от правителството!

България отблизо

По отношение на управленската програма на кабинета „Петков“ Румен Радев заяви, че тя още не се е разгърнала.

„Има важни проекти. За мен важно е качеството на законите и тяхната навременност. Предстоят важни решения и аз се надявам и ще настоявам те да са в полза на всички българи“, заяви президентът Радев.

Моята тревога е за инфлацията, за галопиращите цени, за покупателната способност на българите, за тяхната възможност да се справят с все по-растящите сметки и разходи – елементарни за гарантиране на живота.

Моята тревога е за бъдещето на българската енергетика, за цените на тока за гражданите и за предприятията. Когато кабинетът извършва смени в ръководствата на дружествата би следвало да гарантира, че няма да има отново частни посредници при доставката на газ, че ще се постигнат по-добри условия и по-добри цени. Надеждата ми е в тази си дейност кабинетът да не се изкушава по наследения управленски модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси, който обвиняваше в нарушаване на закона.

Ако се използва същият подход, то няма да постигнем по-различни резултати от последствията на Борисов“, предупреди президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *