Президентът Радев: Властта не е готова за избори, давам им още седмица време!

България отблизо
Парламентарните избори ще бъдат на 4 април – една седмица след най-ранната възможна дата.

Това стана ясно от извънредното адресиране на нацията от „Дондуков 2“.

 

Новината за извънредното обръщение на Радев към нацията бе обявена по-рано днес от пресцентъра на държавния глава.

 

Обръщението на президента идва дни, след консултациите, които се проведоха на “Дондуков 2” относно провеждането на предстоящите парламентарни избори. Те започнаха, след като държавния глава обяви намерението си да насрочи изборите за най-ранната възможна дата – 28 март. Все още обаче указ не е издаден.

Междувременно започнаха консултации със здравните власти, ЦИК, представители на общините, както и с партиите извън и във парламента. В разговори с държавния глава влязоха и организации на българите в чужбина. Целта е да се уреди въпроса с провеждането на изборите във време на пандемия, като се гарантира безопасността на всички участници в процеса, а освен това и честността на вота.

В разговорите с някои политически партии се стигна до сериозни конфронтации. По време на срещата с управляващите от ГЕРБ председателят на НС Цвета Караянчева отправи обвинение към президента, че участва в образуването на наратив, че вотът няма да бъде честен, още преди неговото начало. Лидерът на “ВОЛЯ” пък – Веселин Марешки, посочи, че Радев е поредният “случайно попаднал” на “Дондуков”, а от своя страна държавният глава отправи остри коментари относно подписа му под проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

В крайна сметка избори трябва да има и винаги ще има недоволни партии.

Президентът им даде една седмица допълнително да се подготвят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *