Президентът Радев разгроми Борисов: Партия, която погазва Конституцията не може да предлага промени в нея!

България отблизо

Доверието в управлението е безвъзвратно загубено. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа, което започна точно в 19.00 часа на „Дондуков“ 2.

Разговорът за бъдещето на България е възможен единствено след оставки и провеждане на честни предсрочни избори.

В това е категоричен държавният глава Румен Радев. Днес той направи обръщение към нацията – трето поред от началото на протестите.

„Правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на премиера”, заяви Румен Радев.

 

„Самият акт на Борисов и изявеното намерение за свикване на ВНС е пренебрежение към Конституцията“, добави той.

„Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено… Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство само доказват нуждата от исканите оставки“.

Президентът Румен Радев не подкрепи инициативата на премиера за свикване на Велико народно събрание с аргумента, че това е негово право, а не на министър-председателя. Румен Радев отново поиска оставка и предсрочни парламентарни избори.

„Самият акт показва пренебрежение към Конституцията, чл. 159 от Конституцията е категоричен, че правото за свикване на ВНС принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, а не на министър-председателя“, натърти Радев.

„Може ли партията, която погазва Конституцията, да предлага промени в нея – моят отговор е не!

Може ли власт, която нарушава закона, не въвежда машинно гласуване и отхвърля електронното дистанционно гласуване – моят отговор е не!

Може ли мафията да реформира съдебната система – отговорът е не“, отсече президентът в краткото си изявление пред медиите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *