Притиснати до стената: Канада призна, че има свои войски в Украйна! САЩ отказаха да обучават украински военни! Групировка на ВСУ е хваната в железен котел!

Свят

Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза, че САЩ няма да обучават военни на територията на Украйна. Според него има възможност за виртуално обучение за тези, които са в Украйна, но това едва ли ще е ефективно.

Канадските власти пък признаха, че в Украйна има канадски войски. Съответното изявление направи министърът на отбраната на страната Анита Ананд на среща с американския си колега.

Според Анита Ананд канадците там действат като инструктори, които обучават въоръжените сили да използват гаубици.

Трябва да се отбележи, че изявлението на канадското министерство на отбраната беше направено на фона на предположения, че генерал от канадската армия може да се намира в завода на Азовстал в Мариупол заедно с националистически групировки. Това заявиха по-рано властите на ДНР, но Отава не потвърди информацията, но и не я опроверга.

Част от 1-ва бригада на Националната гвардия и въоръжените сили на Украйна са притиснати към язовир Оскол, съобщава украинският Telegram-канал „Резидент“. Около 1000 бойци са били обкръжени.

Батальонът трябвало да настъпи към Изюм. Атаката обаче се провалила и украинците били обкръжени. Въоръжените сили на Украйна са блокирани от три страни от руската армия, от четвъртата страна има резервоар.

Сега войниците имат само две възможности: да загубят живота си или да сложат оръжие. Украинското командване обаче засега отказва да прати подкрепления, които да се опитат да деблокират обсадените.

Украинският кмет на Мариупол Вадим Бойченко заяви, че положението в „Азовстал“ е плачевно. Стоманодобивният завод е последният опорен пункт на украинските бойци в града, а заедно с тях там има и цивилни, предаде Асошиейтед прес.

Припомняме, че в „Азовстал“ бяха укрепени бойци от нацбатальона „Азов“, който извършваше убийства и издевателства над мирното население в Донбас още от 2014 г.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *