Приятелчетата на Борисов атакуваха президента и разкриха дали ще искат отстраняване на Румен Радев!

България отблизо

Не, аз мисля, че по-добре да го оставим така – да потъва в собствен сос.“

Това коментира лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия по въпроса дали ще бъде внесена процедура за импийчмънт срещу президента Румен Радев.

Иначе, ако например управляващите поискали импийчмънт на президента, той щял да се усмихне и нямало да подаде оставка. Валери Симеонов настоя държавният глава Румен Радев да каже какво е свършил за целия си мандат.

А дали НФСБ и Обединени патриоти отново биха се коалирали с ГЕРБ, на този въпрос Валери Симеонов отговори, че „всичко било въпрос на приоритети.“

ДПС е коварна партия, тя е проклятие на прехода, защото разделя българското общество по всякакъв начин, бе категоричен Симеонов. По думите му, ДПС паратизира и съществува благодарение на това, че противопоставя едни български граждани на други български граждани в обществото. Тя няма място в управлението с НФСБ и колегите, категоричен бе Симеонов.

По въпроса за ремонта на кабинета и оставките, Валери Симеонов намекна и за други оставки. „Оставките на тримата министри не са отпаднали, а въпросът е отложен за сряда след вот на недоверие. Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер е убеден, че той няма да мине. За оставките обаче ще седнат спокойно и ще говорят в сряда сутринта, съобщава news.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще попитаме не е ли много смешно, че лидери на коалиция, на която народът иска оставката и незабавно напускане на властта, се мъчат да се представят за смели и решителни като обсъждат дали ще искат процедура по отстраняване на президента Радев от властта.  И ще отговорим, че това не само е много смешно, но е и много нагло. Да говорят за импийчмънт на президента, когато цялата им управляваща коалиция е пред пълен крах, заради това, че от години предизвикват народния гняв. И сега, по всичко личи, че няма да се отърват от него и ще трябва да се махат от властта.

Именно те ще се махнат, а не президентът Радев. Потъващият кораб на ГЕРБ едва се държи на повърхността, но неговите „велики кормчии“ вместо да помолят народа за прошка, продължават да атакуват президента и да ръсят небивалици, като приказките за импийчмънт на президента и други тям подобни.

А цялата работа е там, че „патриотите“ панически се страхуват от оставка на правителството, защото знаят, че повече няма да се докопат до властта. А ако има и служебно правителство на президента Радев, тогава процентите подкрепа, които сега си докарват по изборите, ще се изпарят като ланшния сняг. Затова са толкова „твърди“, когато говорят, че кабинетът трябвало да изкара мандата си.

Но…тези „лидери“ май не се сещат, че зимата на 2020 г. ще стопи не само техните симпатизанти, които вече са един файтон хора. Идващата зимна икономическа криза ще стопи и симпатизантите на тяхната ракета-носител – ГЕРБ. И тогава няма да има кой да ги вкара отново във властта.

И ще стане, както навремето каза академик Благовест Сендов: „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме.“

Да не говорим, че те вече отдавна са непотребни, но след няколко месеца няма да остане и папер от цялата им коалиция. Това е!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *