Пробив: Руската армия напредва едновременно в три направления!

Свят

Изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин обяви успешното настъпление на въоръжените сили на Руската федерация едновременно в три направления: Авдеевско, Мариинско и Угледарско.

 

„Има осезаем напредък по фронтовете: в Авдеевско направление, в Мариинско направление и в Угледарско направление“, каза Пушилин пред чуждестранните медии.

Това на практика означава, че руските войски напредват в дълбочина и превземат територията на почти цялата Донецка народна република, която се простира в бившата Донецка област.

Най-важно обаче е настъплението в Авдеевското направление. Защото в тази посока са населените места Авдеевка, Дружовка и Константиновка, които са последната украинска отбранителна линия преди двата големи града Славянск и Краматорск. Това пък са последните два града, в които все още има украински войски. След превземането им, целият Донбас ще бъде освободен. Руските части вече превзеха Авдеевка и са в покрайнините на Константиновка и Дружовка. От там те подложиха на постоянен ракетен обстрел Славянск и Краматорск, за да сломят глухата съпротива на украинците, заседнали в тези градове.

Следователно развръзката е близо.

В същото време Пушилин отбеляза, че въоръжените сили на Украйна все още продължават да обстрелват редица градове в Донецката народна република. Особено често украинските военни се опитват да нанасят удари по Донецк, Горловка и Ясиновата. Пушилин добави, че за съжаление не може да се говори за намаляване на броя на обстрелите.

Но целта на настъплението на руската армия в посока Мариинка, Угледар и Соледар има за цел точно това – да прекрати обстрелите на Донецк и други градове, както и да приключи с превземането на Донбас.

Припомняме, че миналата седмица въоръжените сили на РФ поеха контрола над пътя между Павловка и Николски в Донецката народна република. Тогава Пушилин потвърди, че руските войски са постигнали голям успех в Павловското и Угледарското направление, които са в края на ДНР.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *