Продължават опитите на ВСУ за контранастъпление, но ето какво им се случва

Свят

Руските военни са отблъснали атаките на въоръжените сили на Украйна в Южнодонецкото, Запорожското и Донецкото направления. Това изявление направиха от Министерството на отбраната на Русия, цитирано от световните издания.

„През изминалото денонощие Въоръжените сили на Украйна продължиха безуспешни опити за настъпателни действия в Южнодонецкото, Запорожското и Донецкото направления“, заявява официалният представител на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Той добавя, че оперативно-тактическата и армейската авиация са нанесли удари по струпвания на жива сила и техника на 1-ва отделна бригада на президента на Украйна, 110-та бригада за териториална отбрана, 72-ра механизирана и 1-ва танкова бригада на Въоръжените сили на Украйна в Новодонецкое, Нескучное, Сторожевое и други.

От Министерството на отбраната съобщават също така, че въоръжените сили на Украйна са загубили  за един ден шест танка Leopard в Южнодонецкото, Запорожското и Донецкото направление. В допълнение към „леопардите“, ВСУ са загубили жива сила и друга техника.

Украинските военни не са престанали да атакуват в Южнодонецко, Запорожко и Донецко направления, подчертават от ведомството. Всички опити са се оказали неуспешни.

Общите загуби на украинската армия в тези райони са надхвърлили, 15 танка, включително шест „Леопарда“, 17 бойни машини на пехотата, 16 бойни бронирани машини, както и жива сила на противника.

Освен това ВСУ са загубили четири автомобила, ЗРК Stormer и американска гаубица M777.

В Запорожското направление групата „Восток“ е отразила три атаки на Въоръжените сили на Украйна от посоките на Новоданиловка, Мала Токмачка и Новопокровка в Запорожка област.

А в района на ​Лукяновски (Запорожка област) руските въоръжени сили са нанесли удар на настъпващата колона от бронирани машини на 128-а планинско-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *