Прокуратурата опитва да замеси президента в ново обвинение!

България отблизо

Софийската районна прокуратура установи и повдигна обвинение на енергийния експерт към Стратегическия съвет на президента Еленко Божков.

Припомняме, днес той беше на разпит в Първо районно управление, заради спирането на метрото в София.

Той е обвинен за това, че на 20 юли на метростанция „Св. Климент Охридски“в София в съучастие с другите двама обвинени по случая, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извършителите натиснали бутон „безопасност“ на перона в станцията за път №1 и №2, без да е възникнала аварийна ситуация, като деянието е извършено в стратегически обект в столицата.

Разследването продължава под ръководството на Софийската районна прокуратура. Назначени са и предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели на деянието.

Припомняме, в понеделник заради спирането на метрото беше арестуван бившият царски депутат и настоящ адвокат Минчо Спасов, който през 2008 г. бе председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Вторият задържан е 29-годишен мъж.

От МВР разпространиха и записи от спирането на метрото.

Коментар на ИСТИНАТА

Важното е да се обвиняват съветниците на президента и самия президент, а дали обвиненията са истина и кой ще доказва това – няма никакво значение. Трябва просто да се обвинява президента и неговите съратници, да се руши публичния образ на Румен Радев, за да се дискредитира в крайна сметка най-близкият до народа президент на България.

Но…герберите не подозират, че колкото повече обвиняват президента и близкото му обкръжение, толкова повече оплитат конците. Защото народът няма да им прости тези безпочвени нападки, които на всичко отгоре нямат  и никакви основания. Защото е абсурдно да се мисли, че Румен Радев, който е под обсада от властта и неговите съветници, които също работят в атмосфера на постоянно следене и натиск, ще тръгнат да вършат глупости от рода на това да натискат аварийни копчета.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *