Прокуратурата погна неизвестен извършител за руските знамена в София. Ще го гонят с най-голямата строгост на закона

България отблизо

Руски знамена, които бяха са поставени на стълбове в София са обект на проверка от прокуратурата.

Те се появиха на 2 март по столични булеварди и вбесиха властта. Ядосан за случилото се във Фейсбук съобщи столичния кмет Васил Терзиев, пише Телеграф.

Екипите на Столичната община реагираха светкавично на сигналите подадени от ранобудни бдителни граждани и веднага започнаха отстраняването на знамената. Те бяха по протежение на целия бул. „Цариградско шосе“, както и на надлеза на гара Подуене и на части от Южната дъга на Околовръстния път.

 

След извършена проверка сигнал е внесен в прокуратурата и се очаква реакция на държавното обвинение още в първия работен ден. Кметът Терзиев съобщи, че се извършва и проверка на записите от камерите на на Центъра по видеонаблюдение, за да се установят фактите и извършителите, и да се предприемат съответните действия.

По неофициална информация, знамената са били закачени в малките часове на деня от маскирани, които са използвали уменията си на алпинисти. Терзиев призовава гражданите да подават сигнали за забелязани подобни нарушения незабавно в Контактния център на Столичната община.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *