Проучване показа кой е най-харесваният политик и какво ще се случи на изборите през март

България отблизо

ГЕРБ – СДС остава първа политическа сила с 24% по електорални нагласи при предсрочни парламентарни избори. Това показва социологическо проучване във Фейсбук на агенция BG Monitoring, което е излязло на 3 януари 2023 г. и е извършено онлайн в социалните мрежи чрез пряко допитване сред 4367 профили на пълнолетни български граждани от цялата страна. Сериозно разместване има на второто място. На него излиза Партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов с 14.1%, което е с близо 10 пункта зад първата партия, съобщава skandal.bg.

„Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев отпада на трето място с 13.4%, което е с един пункт по-надолу от втората партия. Очертава се сериозна битка за второто място на предсрочни избори, показват резултатите. Следват ДПС, БСП, „Демократична България“, а „Български възход“ на Стефан Янев е възможно да отпадне от влизане в парламента на следващите избори. Неговата партия слиза до 2.1%.

 

Според социолозите се наблюдава нов играч на терена – новосформираната партия „Български гласъ“ на протестъра Тихомир Василев, която формира 3.2% рейтинг за 1 месец от създаването си. Под чертата остават още ИТН, ВМРО и други.

Румен Радев е най-одобряваният политик с рейтинг от 42%, като приблизително толкова му е и неодобрението, показва още социологията на BG Monitoring. Следват Костадин Костадинов, Бойко Борисов и Кирил Петков. В дъното на класацията са Корнелия Нинова и Стефан Янев. С най-високо неодобрение са Кирил Петков, Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов, като и при тримата неодобрението е около 80%.

Tagged

1 thought on “Проучване показа кой е най-харесваният политик и какво ще се случи на изборите през март

  1. Няма никаква надежда онези 80% да намалеят! С дебили толкова- ще зависим от мутри, полицаи с досиета и проздали се на чужди ретроградни сили нашенци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *