Проф. Боян Чуков: За да победи по-бързо, Русия трябва да отърси паразитите от снагата си!

Свят

Ще се опитам да поясня какво точно съм искал да кажа с това, че „Русия 2010-2022 г. вече не съществува“.

Русия като Руска империя престана да съществува през 1917 г. и се преобрази в СССР. После след 1991 г. Русия от СССР се преформатира в Руска федерация. С релефното появяване на власт на Владимир Путин, през 2010 г. (началото на процеса бе след неговото изказване на Мюнхенската конференция за сигурност през 2007 г.) руската държава се преобрази.

През 2010 г. Русия започна да съблича дрехите на елцинова Русия и да облича новите одежди на преходната путинова Русия. И така до (ноември) 2022 г., когато стана ясно, че Кремъл изоставя (или така изглежда по военни съображения) Херсон.

Върху путинова Русия до 2022 г. паразитира неотстраненото перестроечно наследство. Винаги съм твърдял през последните години, че на Русия не са ѝ проблем лошите пътища и дураците. На Русия са ѝ огромен проблем корупционерите, крадците, измамниците, предателите и некадърниците във властта.

Това е в резултат на тежкото наследство от комунистическата система, което се превърна в уродлива форма на „капитализъм с руска специфика“, с тотално предателска и деградирала олигархична прослойка, която бе създадена от КПСС.

У нас наблюдаваме подобен модел. Огромен и трудно преодолим проблем са руските псевдопатриоти с генералски пагони и патриотична риторика в армията и специалните служби, които крадат алчно от руската държава и лъжат в своите отчети.

САЩ този път няма да изпуснат възможността да разпаднат РФ, ако имат необходимите ресурси и възможности. Че ще опитат, е сигурно!

РФ е принудена, за да се съвземе и остане като държава, бързо да се преустрои и въведе изпитани формули от времето на Втората световна война като „Ставка“, „СМЕРШ“ и други подобни. Оттеглянето от Херсон ще бъде представено от глобалните медии като окончателно поражение на путинова Русия и победа на бандеровците в Киев.

Дали това е така? Не е. Киев за 9 месеца показа, че периодично удържа тактически победи над Москва. Но няма никаква стратегия. Всичко украинците отиграват ситуационно.

Русия претърпя няколко тактически поражения. Имам предвид оттеглянето от Киев, Харковска област и Херсон. Но Русия има правилна стратегия, която много не искат или не могат да видят.

Напускането на десния бряг на Днепър от ВС на РФ може да се интерпретира като военно и политическо поражение. Щетите върху международния имидж на Русия ще бъдат тежки, особено сред страните, които дружелюбно наблюдават действията на Москва.

Не може да се твърди, че Русия е загубила войната със САЩ. Все пак руската атомна триада е жизнеспособна и драмата около Херсон е само епизод от поредицата събития, които предстоят.

Накратко, за да победи, Русия е наложително да се раздели със своя облик, който имаше до ноември 2022 г.

Дали ще успее? Поживём-увидим!

Боян Чуков Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *