Проф. Витанов: Зеленски губи войната, а шаран юрдеците вече не вървят

Свят

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 10 юли. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 10 юли 2023 г.

Новата седмица си започва. Лятото си върви. Обстановката е без изменения. Знаете, че съгласно моята концепция, за да има изменения в траекториите, трябва да има изменения в ориентацията на векторите, като да речем на вектора на съзнанието. Такива няма. Тъй, че си я караме както досега.

На сцената – кукленото шоу. Сценка на деня – украинският президент бил като Левски. Не думай. Абсолютно евтин опит за нескопосана пропаганда. Ама толкова си можем, знаете, че нямам илюзии за капацитета на българския „елит“. Следва сценката с бюджета. Следва още една сценка – срещата на НАТО. Там бауцащото българско магаре се очаква го наритат. Подробности по-долу в текста.

Зад кулисите – клановете се ритат един друг по кокалчетата. Лятно затишие е, хвърченето на глави ще започне с нова сила, като свършат летните отпуски. Прекалено рано издигнатият кандидат за кмет на София е заливан с кал, както се и очаква. Няма как да се отърве от ДС роднините си. Жълтопаветниците квичат на умряло, защото с техните камъни сега ги бият по тяхната глава.

Зеленски значи бил разбил президента. Глупости. Въпросът какво ще прави България, ако Русия дойде де иска територии е тъп. За разлика от Украйна, Българи е член на НАТО Това първо. И второ, искането на територии се предхожда от десетки години дипломатическо подработване на почвата.

Такова няма. Виж наглост има. Има и жълтопаведно радостно скимтене. Левски казвате. О-о-о-о-, да-а-а-а, не бях се сетил. Апостол на смъртта, пращащ десетки хиляди войничета на сигурна смърт. Не си правете идоли и истукани…, нали тъй пише в една книжка. Така, де. Гледаме.

Говори си Витанов – осъзнайте се, Зеленски губи тази война, от Украйна ще бъдат откъснати територии, светът се чупи, а вие вместо да провеждате интелигентна политика, магаросвате пред устите на тиранозаврите. Последния път ви делиха на салфетка. Продадоха ви тези, които ви навеждат векторите сега. Щом са ви продали веднъж, ще ви продадат и втори път. Нормално е – те си гледат интереса. А вие какво гледате? Как беше Великата доктрина: Намери глупак….

Но стига затова.

Да видим какво става с войната.

А там всички си върви според прогнозата. Да я припомним на крякотещите юрдечета, че те все забравят, че тя беше направена мно-о-ого време, преди да започне Големият юруш. И прогнозата беше – тримесечен голям юруш със запек на юруша през първия месец. Очаквани загуби на украинската армия за първите 2 месеца на юруша – – 60 000 човека безвъзвратни загуби за украинската армия, 300 загубени танка, 300 загубени оръдия, 600 загубени бронирани машини. Руски загуби – 3 пъти по-малко в техника, над 5 пъти по-малко в жива сила.

Днес е ден 60 от Големият юруш. Ден 29-ти от втория месец. Утре вторият месец на Големия юруш свършва. Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 319 квадратни километра.

Има някакво придвижване, поне така твърди украинската страна. Но не са 319 квадратни километра. Следователно Големият юруш още е в запек. Друга индикация за запек – не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.

Чакаме Големият напън, който да отпуши Големия запек. Чакаме най-сетне първата отбранителна линия на руснаците да бъде пробита. Утре свършва вторият месец на Големия юруш. Тогава е и срещата на НАТО.

Трябва да се рапортуват успехи. Няма какво обаче да се рапортува. Два месеца Голям юруш – два месеца запек. Напълно очаквано. Както от Витанов, така и от американския и от руския генерални щабове. На срещата на НАТО големият господар се очаква да покаже на баучащите васали, къде им е мястото. Бауцащите си мислят, че като бауцат, ще навият тиранозавъра да се скрият зад гърба му, а той да се хвърли на смъртна битка с другия тиранозавър.

Не-е-е-е, системата не работи така. Тиранозавърт ще насмете бауцащите васали да бауцат срещу другия тиранозавър и да ходят да мъчат да го хапят. А нашето бауцащо магаре? Пак се очаква да го наритат и да си избършат задните части с декларацията на Народното събрание за подкрепа на членството на Украйна в НАТО. Гледаме. То това шоу почва утре. Иначе пакети военна помощ – да-а-а-а-а.

Русия трябва да се отслабва, пушечно месо в Украйна има докъм края на годината. Стратегията е проста – изтощаване на Русия за сметка на бауцащите (я като бауцаш, си изпразни складовете от боеприпаси и си дай тежките въоръжения, че да си купиш (поддържани) бракми на десетократна цена) и после чопваме каквото можем при преговорите за мир. И лъсване на най-голямата гола кука за шарани и юрдеци – приказката за международното право и неоткъсването на територии със сила.

Апропо – международното право. Значи, ще доставяме касетни боеприпаси на Украйна. Другите свършили. Гледай, гледай, ти. Ама нали тия на руснаците свършиха. Свършиха вече 50 пъти. Гола кука за шаранюрдеци. Които висят на куката и скимтят от болка. Ама нали тия, които ще доставят касетите боеприпаси само преди месеци ревяха, че използването им било военно престъпление?

Карай да върви – това беше гола кука за шаранюрдеци. И ето ви нашето шаранюрдек, закачено на голата кука на лъжата за касетните боеприпаси. Обаче това е напълно в синхрон със стратегията. Трябва да се отслабва Русия, независимо как. Трябва да се избиват хора в Украйна. Щото нали не се съмнявате, че руснаците са тъпкани с касетни боеприпаси. Е, писах ви, че векторът на степента на твърдост на военните действия ще се завърти в посока на по-твърди военни действия. Гледайте. Месомелачката в Украйна ще набере още обороти.

Руснаците ще изчакат украинската армия да използва един път американските касетни боеприпаси и ще подпукат и те с такива. Ще почне бауцане как руснаците са лоши и нарушават международно право. Кое, кое-е-е-е? Оглеждате се, кой ви го разправя това. И виждате мятащи се по куките юрдеци. А на куките пише – касетни боеприпаси, приемана на Украйна в НАТО на 11 юли 2023 г., „Левски“ и тъй нататък.

Та като сме в полето на международното право – какво стана тя? Украйна си призна, че тя се е опитала да взриви Кримския мост. Май имаме и опит за атака на атомна централа на руска територия с натовска крилата ракета. Оп-па-а-а-а, къде отида това, дето няма да се използва натовско оръжие за атаки на руски територии. Как къде – гледайте нагоре – това го пише по голите куки, на които се клатят шараноюрдеците.

Да не би да излезе нещо и за Северен поток 2? О-о-о-о, там беше тържество на международното право. Нови голи куки. И се мятат шараноюрдеците по голите куки. А както виждате, Витанов им казва (повече от хиляда пъти): мисли с главата си, не се мятай по голите куки. Боли, като я налапаш и това предизвиква психически проблеми. С тези голи куки се мъчат да те заглавикат да не мислиш за ежедневните си проблеми. За които не ти е виновен Витанов. Приказва си Витанов, но никой не слуша.

Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка, си действа. Гледайте сега на срещата на НАТО. Бауц, бауц и даже снимка пред хлоратора ще няма. На бауцащите ще им се наже, че са пообъркали тиранозавъра, срещу който бауцат и тиранозавърът няма интерес, Украйна да влиза сега в НАТО.

Векторите на бауцащите ще бъдат наведени накъдето трябва и траекторията м ще бъде насочена към бауцане срещу правилния тиранозавър. Българското магаре ще гледа тъжно хлоратора и надеждите му за снимка с хлоратора се очаква да са напразни. Иначе, гледайте какво леене на хлорирани речи ще пада – дълг, ценности и прочее. А, да и – Войната е мир! Невежеството е сила? Абе давай направо – Своодата е робство! И да я махаме таз свобода.

Хайде стига за днес. Утре свършва вторият месец на Големия юруш и ще има по-подробен коментар. Между другото – думата юруш си е на място. Тия, които не се мятате по голите куки, се убедихте вече. Другите дето са по куките, чакат огромните и грамадни успехи на украинската армия. Е, има още цял месец от юруша. Но за това – утре.

Я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 350 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 454 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *