Проф. Витанов каза наближава ли моментът на мирните преговори в Украйна

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 29 май 2024 г.
По света нещата си вървят без изненади. Израелската армия щурмува центъра на Рафа. Очаквано, поне за тези от вас, които редовно четат тези анализи. Ама международната общност няма да позволи – пишело на поредната светнала лампа, в която се бият пеперудеците и се чува оня тъп звук на пернал се пеперудек. Ами, ами. Както ви писах, Израел ще използва, че ситуацията в Иран има нужда де се поуталожи след смъртта на иранския президент. Ето ви го.
Ама то сега, човешки права, геноцид, туй – онуй. Какво стана – Международният съд издаде ли заповед за арест на Натаняху? Не? Я гледай ти! Значи всичко е било светещи лампи за блъскане на пеперудеци по тях. А и американският подвижен кей, дето помощи щяха да се доставят по него – и той потъна. Войната си има свои закони. Сега е светнала лампата на която пише – мирно решение на конфликта е възможно. И пеперудеците се блъскат ли блъскат в нея. С харастерния тъп звук на пеперудешки глави блъскащи се в стъкло. После ще им светнат следващата лампа, в която да се блъскат. Какво ли ще пише на нея? Да се сетите за домашно.
У нас. Предизборната веселба си върви. Леят се приказки. И обещания. Излизат записи. Циркът си върви спълна пара. След записите дойде време на билбордовете. Тъй,тъ-ъ-ъй. Пали се поредната лампа за блъскане на пеперудеци. Кой щял да е по-добър министър – председател. Това ли го интересува народа? Аз, за разлика от доста политици, не се возя по джипове, а ходя по улиците и слушам какво говорят хората. Ако взема да ви напиша, какво чувам за българските политици, веднага ще ми блокират акаунта във Фейсбук. Затова, вие се сетете сами, какво ми казват хората по улиците и какво си приказват помежду си. Това, дето народът уважавал политиците ни е поредната светната лампа за пеперудеци. Истината е, че народът не вярва на политиците. Защото го лъжат непрекъснато. Това са резултатите от проучването ми. Никак не сте изненадани, нали.
Те, така си живеем ние.
Караме нататък
Това, което мен ме интересува, е какво от учебниците се реализира у нас и какво не (за да си правя математическите теории). И тъй, подхванали сме коментара на наръчника по цветни революции на Джийн Шарп “ От диктатура към демокрация”. Цел – да видим какво от този наръчнк бе реализирано у нас и какво изгърмя, че бате ви Бойко да се гласи да се връща на бял кон.
Джийн Шарп, наръчник по цветни революции (ден 11)
Ако може да запази или да се възвърне автономията и свободата на независимите граждански институти (намиращи се вън от контрола на правителството), те стават твърде важни за прилагане на политическо неподчинение. Обша черта за отслабване или унищожение на диктатурата е решителното масово прилагане на политическо неподчинение от страна на населението и неговите институти. Тези центрове на силата обезпечават институционалната основа, с помощта на която населението може да оказва натиск или съпротива върху диктаторското управление. В бъдеще те ще станат най-важната структурна основа на свободното общество. Така, запазването на тяхната независимост и развитие се явява задължително условие за успеха на освободителната борба
Тъ-ъ-ъ-й. Да видим какво беше налично при нас. БулгеЙриън тюрлюгювеч колоур революшън! Пък после може и да погледнем и към Грузия.
Какво ни казва учебника. Не ти харесва властта в една държава. Нарочваш я за диктатура. Дотук добре. После? Е-е-е-е, хиляда пъти съм ви го писал: Намери глупаци, които да ти реализират интересите за собствена сметка. Какви да са тия? Ами то си го пише в учебника – независими граждански институти, които не са под контрола на правителството. Демек, напълни страната с НПО-та под твой контрол. И какво ще правят тия НПО-та. В учебника – пише – политическо неподчинение. Бий се бясно, да не би правителството да ги закрие или да ограничи дейността им като копира отнейде закон за чуждестранните агенти. Що трябва бясно да се биеш за тези НПО-та? Ами в учебника пише – те са основата на свободното общество. От тях ще черпиш кадри, като падне правителството.
Тъй. Картинката, която ни рисува учебника е ясна нали така. Ето затова трябва да се четат хубавите американски учебници. Я да видим. Беше ли нацвъкана България с НПО-та, борещи се уж за свобода и демакрация, а всъщност финансирани отвън и защитаващи чужди интереси? Беше. Тия НПО-та бориха ли се бясно срещу всяко правителство, неудобно за тези, които ги финансират? Да, бореха се. Бяха ли катапултирани кадри от тези НПО-та в управлението на държавата. О, да-а-а-а. Ами какво искате тогава. Че тя държавата ви е превзета. Какво друго очаквате, освен наведени политици с носове, риещи земята. Че те друго не знаят, те така са произведени – производствени дефекти имат демек. Те са готови да плющят шкембета по паветата, за да се доберат до властта и после да се блъскат като пеперудеци по всяка лампа, която им палят тия, дето са ги навели. Атракторната теория на Витанов за политиката. Вие гледате как булгеЙриън пеперудек се блъска по светещата лампа. Абе, гледайте кой пали и гаси лампата, оставете нещастните пеперудеци. Те са тъй произведени – ще се блъскат по всяка запалена лампа.
Да хвърлим един поглед към Грузия. Ясно ли ви е, защо е бясната съпротива срещу закона за чуждестранните агенти там? Че грузинската правителство удря по основана на цветната революцийка – НПО-тата. И НПО-таджиите са на улицата. Че как иначе – нали те трябва да са в бъдещото управление. А лошото грузинско правителство ги реже. Ле-ле-е-е-е, как няма да протестираш, как няма да шкембеплющиш. Гледайте Грузия. Там виждате класическия учебник, приложен на практика. БУрбЪ за запазване на НПО-тата, че да се използват после в цветната революцийка. И помнете – Шарп е класика, но е просто учебник. Като го прочетете, да не си мислите, че знаете всичко за цветните революции. Ами, ами, това е просто един увод.
Българските НПО-та. Олимпийска некадърност. Защо олимпийска, бе Витанов. Ами, гледайте резултата. Шкембеплющене по паветата, тъпи звуци от блъскане на пеперудешки глави по запалени лампи, властта на тепсия им поднесена и накрая …. бате ви Бойко се връща на бял кон, перфектно изпран. Как да го наречеш това, освен олимпийска некадърност. Да идва алата-балата с машините, че политически проект има да се спасява.
Циркът продължава. Наслаждавайте се на Кукленото шоу.
Да погледнем Украйна. Там, кой знае какво не се случва извън онова, което ви е прогнозирано. Руснаците напредват полека. Равновесната точка на фронта я няма, украинците не могат да спрат руското настъпление. Няма достатъчно пушечно месо. Скоро ще почнат съобщения за нови превзети от руснаците градове и села. Скука. Гледате поне нашенските пеперудеци, които тъпо блъскат глави в стената лампа, на която пише Велика перемога/победа/. До тях са шараните, мятащи се на голата кука, на която пише – ей сега, като им дадем далекобойни оръжия на украйнците, ще дойде великата перемога.
Писал съм ви какъв е най-вероятният сценарий. Докато чичо Сам държи светната лампата на великата украинска перемога, тонове пеперудеци ще се блъскат в нея. Да, ама тая лампа иска енергия, за да свети. И ще дойде време чичо Сам да я угаси. На омаломощените пеперудеци ще им бъде запалена друга лампа (теорията на Витанов за политиката като система от атрактори), а чичо Сам и баба Меца ще седнат да хапнат и ще извадят САЛФЕТКАТА. Територии за баба Меца, синджири роби за чичо Сам. Ще бъде светната лампата – Украйна победи. И докато пеперудеците се блъскат в нея, чичо Сам тихичко ще почне подготовка за сблъсъка с червения дракон.
Казвате, такъв сблъсък няма да има. Абе, когИ двама се карат за вкусна хапка, сблъсък винаги има. Само дето тоя конфликт е толкова голям, че единицата за време там е голяма – нещата се развиват бавно. Но-о-о, ще минат 4-5 години и ще говорим пак. То лампите на които пише: Ей сега Китай ще претърпи поражение за Тайван, вече са произведени. Главите на пеперудеците трябва да се набухват редовно, та мозъкът им перманентно да е в състояние на суроватка. Тъй, де, пеперудекът не трябва да мисли, той трябва да изпълнява. Каквото е угодно на светващия лампите.
И тъй, гледате прекрасната гледка. Пеперудеци се бухат по светещи лампи. Четете какво пише по лампите и както се разбрахме – гледайте кой гаси и светва лампите. Тъй, бързо ще разберете как е устроен света и накъде отива.
Я накрая, да хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 673 дни.
22 месеца са 673 дни. 22 месеца валидност значи. 23 месеца са 703 дни.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 776 дни. 25 месеца са 761 дни. Две години и 1 месец значи. 26 месеца са 792 дни. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, тогава някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 776 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Не се очакват проблеми с ковида и до средата на юни. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 776 дни, тогава ще ги взема насериозно. Две години и месец отгоре валидна прогноза, юрдечета крякащи мои. Времето показа, кой колко струва. Броячите въртят.
Как обаче се стигна до такава дългосрочна прогноза, която се потвърждава? Време е да почна и да понапиша някои статийки по въпроса.
Що се отнася до коклюша или магарешката кашлица, спокойно. Засега има клъстерно разпространение. Описах ви и два сценария. При сценария на ефективни мерки, максимумът трябва да дойде къмто 24 май и вълната да спадне след още 4 седмици. При неефективни мерки, максимумът се очаква да дойде в края на първата седмица на юни и вълната да спада още 6 седмици. Да видим. Коефициентът на разпространение засега не е голям, тъй, че вършете си работата спокойно, просто трябва малко повишено внимание. Пазете децата, внимавайте в детските градини и училищата, където могат да възникнат клъстери от заразени.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
Автор проф. Николай Витанов
Източник Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *