Платени „фенове“ нападнаха Паметника на съветската армия тази нощ и се изгавриха с монумента

България отблизо

Ново нападение бе извършено над Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер пред паметника, палят димки и чупят плоча от монумента. След атаката на място са отишли и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Част от надписа е бил счупен с чукове. А на плочите отпред има надпис: „Искаме българки паметник“, който изглежда е направен опит, да бъде заличен. Според очевидци, нападателите са били около 20-30 души, а между тях и палатките е имало димна завеса.

Футболни фенове но „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други предмети  хората в лагера, пишат очевидци.

 

Агитката издигна транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупиха плочата, написаха със спрей „Искаме български паметник“. „Дойдоха около 20-30 човека от агитката на ‘Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във фейсбук Геновева Кръстева, една от „пазещите“ паметника.

В клипове във фейсбук се вижда и полиция.

 

Задържани са четирима за нападението над Паметника, съобщиха от МВР. Сигнал към тях е подаден след 23:30 ч. Води се разследване.

Смята се, че „борците за справедливост“ са били платени от някого.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *