Проф. Витанов разкри каква е новата руска тактика, с която превземат Донбас!

Свят

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ за войната в Украйна. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил за ситуацията на 16 януари:

 

Кратка информация за войната за 16 януари 2023 г.

Днес имам много работа за вършене още от ранни зори, затова ще бъда кратък.

Политическата ситуация в страната: гледате какво става нали. Помните прогнозата, която направих 2 месеца преди последните избори. Пръскането с гюлово масло свърши много бързо. Замерянето с дисагите се очаква да е главното събитие на седмицата. Дисаги – чок, правителство – йок. Защо го написах така ли. Математически погледнато, за да направи правитество, БСП трябва да се разбере с някоя от трите партии: ГЕРБ, Възраждане и ДПС. С първите две няма да може. С третата може и да и се иска да се разбере, но е смъртоносно.

Сега войната.

За тези, които са на страната на Русия: Не изпадайте в еуфория от превземането на Соледар. Там заминаха 5 украински бригади, но има още 20-на, които са покрай Бахмут. Сраженията ще са тежки, украинците могат да издържат към месец и половина на работата на месомелачката. Не се очаква бързо напредване на руската армия.

Помнете фон Молтке: важното е да се унищожава противниковата армия. Териториалните придобивки идват по естествен път след това. Това е руската тактика и тя работи. Украинската армия започва да изпитва недостиг на опитни войници. Този недостиг ще се засилва

За тези, които са на страната на Украйна: Внимавайте с украинската пропаганда. Украинската инфраструктура се разрушава, вследствие на системата Таракан украинските резерви изтъняват, западната помощ е недостатъчна, за да компенсира загубите, мъжете вече ги гонят по улиците даже в Лвов, за да им връчват призовки за армията.

Фронтът поддава и трябва да се стабилизира. Всичко това не е добре и трябва да се компенсира с дива пропаганда. Аматьорщината тук е голяма, както видяхте със случая Соледар. Украинската пропаганда призна за загубата му чак една седмица, след като градът беше превзет от руснаците. Пазете се от голи пропагандни куки.

Писал съм ви, пиша ви го пак: тази война ще свърши и въпросът за нас е какво ще правим ние след това. Когато даваш оръжие и харчиш пари, трябва да има реализация на допълнителни национални интереси. Иначе се превръщаш в глупак, който реализира чужди интереси за собствена сметка. Това казваме двамата с Бисмарк. Бисмарк, ще кажете, го знаем, а кой беше фон Молтке. Малка подсказка – Седан 1870 г. Втора подсказка: Никога война на два фронта. Нещо, което германците два пъти пренебрегнаха. И двата пъти си изпатиха.

Добре, стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *