Проф. Витанов разкри каква е целта на Русия и кога ВСУ ще потъне окончателно!

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 25 май. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 25 май 2023 г.

И тъй, 24 май мина. Наслушахме ли се на кухите речи за поредна година? Напред, науката е слънце, ама друг път. Номерът – отбит. И така, до следващия 24 май. Така е, когато нещата са в ръцете на субпасионарите. Кухи речи и нищо повече.

След отсъствието, полека ще започна да възстановявам бележките в пълен обем. Днес – коментар на събитията от 5-те дни, които ме нямаше.

Най-напред, българската политика. Да припомним какво пишеше Витанов.

1. И рекла кравата – м-у-у-у. Чула козичката и рекла – ме-е-е-е. И започнали салтоморталетата. Нали така беше. Гледате ли салтоморталета, гледате ли?

2. Когато обстановката в Украйна се влоши за украинската армия, ще има мощен външен натиск за правителство в България за да се стабилизира южния фланг на НАТО

3. В ход е политтехнология за отслабване на българската държава, за да бъде тя по-лесно управлявана отвън. Същото се прилага в Румъния. Е, как е, прилага ли се? Ами като се прилага, да знаете – който я прилага, ще реализира своите интереси, а не българските. Чакайте гигантски външнополитически салтоморталета.

4. Бойко Борисов ще има гласовете да направи експертно правителство. Друг е въпросът, дали ще иска. Нали това ви писах. Ето гледайте.

Някои казват – уйдурма под външен натиск. Няма да коментирам това. Каквото ще коментирам, е каквото ви писах – даймио-господарите станаха много. Това е елемент от прилаганата политтехнология – много и беззъби даймио-господарчета по отношение на външните сили, че да не пречат за реализация на чуждите интереси. Стабилизация на ситуацията ще настъпи, когато почнат да хвърчат политически глави и от даймио-господарите остане един.

Антрактът свършва. Започва циркът по същество. За твоя сметка народе, за твоя сметка. Ротационен принцип в Румъния, ротационен принцип в България. Една и съща манджа от една и съща тенджера.

Сега за войната.

Най-напред любимите ми фактчекерчета пак си изиграха номера, който си знаят. Ама намеците ми за огромните украински загуби били фейк нюз, ама независимите украински сайтове тъй казвали. Няма независими сайтове и от двете страни във войната. Има аматьори фактчекерчета, които играят тъй, както им свири свирката в ръцете на този, който им плаща. Но затова малко по-долу. Сега за друго.

Докато ме нямаше, Бахмут падна. Човките на юрдеците са дълбоко в калта, да не говорим за фелдмаршал-експертите от Ганковото кафене. Мейнстрийм медиите веднага забравиха за Бахмут, сега на мода е опитът за прикриване на ситуацията чрез нахлуване на руска територия. Нахлуващите бяха избити. Сега и това ще се замете под килима.

Винаги съм ви писал, че човек трябва да се гледа реално на нещата, каквито са, за да може добре да си правите сметката. Гледаме големият юруш, който започна на 11 май. Минаха 2 седмици. Знаете, съгласно разчетите ми, украинската армия през първия месец трябва да заеме средно по 12 квадратни километра на ден и да загуби 30 000 човека безвъзвратни загуби, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронирани машини.

Досега трябваше да са заети 168 квадратни километра и да са загубени безвъзвратно 14 000 човека, 70 танка, 70 оръдия и 140 бронирани машини. Заетата територия е много по-малка, а другите загуби са горе-долу според предвижданията. Така, юрушът запецна. Писах ви, че запецването на юруша през първия месец е основната цел на руснаците. Не успее ли юрушната групировка да постигне успеш през първия месец, перспективите за юруша са лоши. Нали това ви писах.

Бахмут падна. Остава последната отбранителна линия на украинците в Донбас – линията Константиновка – Краматорск. Много отдавна ви писах, че решителните сражения в тази война ще са в Донбас. Нали така. Ето гледайте. По линията Константинавка – Краматорск има към 20 украински бригади. Ако руснаците успеят да пробият тази линия, ситуацията за украинската армия ще се скофти окончателно.

Тук още две бележки. Шефът на Вагнер каза, че по негови оценки безвъзвратните загуби са 3.2 украински войника на 1 руски. Каква бе оценката на Витанов – 3 украински войника на един руски. Нали така беше. Следователно оценката на Витанов е била добра. Писах ви, че 7 украински войника за 1 руски е прекалено. А какво крякотеше юрдечта моя? 7 руски войника на 1 украински? Мечти, мечти-и-и-и, с човка в калта.

Второ: къде е Залужни, фактчекерчета мои? Огромни сте аматьори. Не се прави така, ако аз ви плащах, веднага щях да ви спра парите. Хайде от мен да мине, днес и утре ще ви изнеса една лекция от 7 точки как се правят нещата с цензурата и промиването на мозъци на населението.

И тъй, лекцията на зловещия Мориарти за фактчекерчета – аматьори в 7 точки. Днес – първите 4

Точка 1. За да имате предани слушатели и да ви се връзват на глупостите, трябва да ги накарате да живеят бедно и каквото имат, да ви го предоставят на вас. Иначе казано, трябва да им отнемете креативната енергия и да се нагушите за тяхна сметка. Така се създават предпоставките за зомбиране. Има един виц, дето питали Сталин как се управлява най-добре. И той отговорил – с глад и студ. И тъй аматьорчета мои, като не можете да станете професионалисти, трябва да обеднявате народа, че да ви се върже на глупостите.

Точка 2. Обещавайте им благоденствие, мир, богатство и спасение от мизерията в която сте ги натикали. Но само ако предано слушат глупостите ви и следват тъпите ви идеи. Това е трудна работа, аматьорчета вои, защото народа непрекъснато го бълбукат по тоя параграф и той почва вече да се усеща. Но като сте некадърни да правите друго, ще правите това, къде ще идете

Точка 3. Не ги оставяйте да мислят. Непрекъснато измисляйте глупости, в които да участват, за да се потиска критичното им мислене. Свободното им време трябва да се запълва с глупави мисли и юрдешки действия. Как тъй ще мисли, че го бълбукат с политтехнология, за да му отслабят държавата. Я – пльос шкембето на павето и после да руча жабетата съгласно точки 1 и 2 по-горе.

Точка 4. Непременно трябва да има санкции за тези, които имат критично мислене и не щат да възприемат аматьорските глупости. Тъй, де, хващаме „независим“ украински сайт, обявяваме го за истина от последна инстанция и почваме да санкционираме тези, дето не щат да се хващат на „истините от последна инстанция“ като например тази, че за цялата война убитите украинци били само 13 000. Тъй де, обявявате дивия фейк за истина, а истината – за фейк. Но какво да очаква човек от аматьори.

Стана ли ви интересно, какви са останалите 3 точки от лекцията? Утре, юрдечета мои, утре ще ви донауча какво да правите.

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 307 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 411 дни.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *