Проф. Витанов: Украинците уж щяха да превземат Крим, а правят отбранителни линии около Киев!

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 01 март 2024 г.
И така, пролетта дойде. Честита баба Марта на всички. Здраве и благоденствие желая.
Като добра новина за празника – книгата за Япония излезе, може вече да се намери по големите вериги книжарници. На задната корица може да видите моя милост пред големия Буда в Камакура – столицата на първия шогунат. Казват, че шиккените ходили там, преди да тръгнат да намаляват с една глава противниците си.
От понеделник ще ви дам повече информация за книжарниците, в които се разпространява книгата и за самата книга, където ремонтираната теория за развитието на етносите на Гумильов се прилага към японския случай.
Сега, да се върнем на нашите си дела. Продължаваме с лорд Кейнс. Месецът на Кейнс отива да свършва, а след като свърши, съм ви нагласил нещо много интересно – как се взима власт в една държава. След като мога да пиша как става това в Япония, вероятно съм запознат и как става това на други места по света, нали така. Но затова, като свърши месецът на Кейнс.
Да видим какво ни е нагласил за днес лорд Кейнс
Джон Мейнард Кейнс (ден 25)
… Държавната машина е чудесно устройство за спестяване на труд, което позволява на десет човека да вършат работата на един.…
Ще кажете – я-я-я-я, Кейнс е наблюдавал действието на нашата държавна машина! Ами не е и други държавни машини имат същия дефект. Изводът какъв е? Ами простичко – като вземеш властта, трябва да сложиш държавната машина в ред, особено, ако преди тебе са се упражнявали такива, които хабер си нямат от това как функционира държавна машина и как да се направи по-ефективна. Такива само разсипват държавната машина и я правят неефективна, казва ни Кейнс.
Нашенски пример: Мигранти – престъпници ни се връщат от Германия, Луната спи-и-и-и. Кво бешИ – въздушно-капков Шенген. Бойко Борисов, усещайки опасността, се пробва да се разграничи. Е-е-е-е, ама като поддържаш състоянието , в което некадърници си играят с държавната машина и ти си в кюпа, колкото и да се разграничаваш. А за престъпниците- мигранти, които Западът ни намъква тук, ни дума от властите. Неудобно е някак си, нали така.
Я да си спомним, каква е хипотезата на Витанов по въпроса? Продажници и предатели , наведени до земята така, че носовете им орат почвата, предават и продават националните интереси всеки ден. Ами, ето, една хипотеза, която непрекъснате се потвърждава, отива да става теория. Но какаво се чудите. Държавната машина се разнебитва, казва ви Кейнс, става нефективна и не работи като хората. А като пуснете телевизора, слушате поредния властник, какъв е велик. Как си велик, бе, бачо, я се погледни. Тъй наречената сглобка, която си е чиста коалиция, ще се пръсне по шевовете и трябва огромно набиване на канчета от хълма с козичките,за да не гръмне. В страната цери хаос, а от 1-ви юли народът ще бъде грозно изненадат с цената на тока (и това ще е само първата от многото грозни изненади, чакайте да видите как пазарЯт ще ви оправи с цената с тока). Отвън ни намъкват мигранти-престъпици и пляскат доволно с ръце – ония там, наведените с носове, орящи земята, да се оправят. Те затова са сложени – да продават и предават интересите на народа си всеки ден и час. И как показно само са разнебитили държавната си машина – трябва да се пращат начинаещите западняшки политици да гледат и да се учат, как не трябва да се прави.
Това е положението. То и на Запад не е стока положението, но тук си е направо – да не казвам какво. А може ли да се оправи? А-а-а-а-а, може, може.
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна. Другото се развива съгласно прогнозите. Чичо Дончо и дядо Джо са по южната граница на САЩ. Наблюдавайте как ги гледат служителите на граничната полиция и ще разберете доста какви са настроенията в САЩ, където проблем номер 1 в момента са мигрантите. И помнете, че нашите наведени юнаци с носове, оряши земята, ни вкарват тук доказани мигранти престъпници и не им пука. Чакат, милите, чакат, проблемът да стане като в САЩ. Да не вземете да забравите кой ви вкарва мигранти-престъпници в държавата. Помнете, добре помнете.
А какво точно става в Украйна?
Ами става това, което ви е прогнозирано. Голямата топка се движи на запад, малката топка не може да я спре. Събитията се приближават към украинската отбранителна линия Константиновка – Краматорск – Славянск. За да се стигне дотам, руснаците трябва да превземат Часов Яр. Току пред него е село Ивановское, в което руските части са влезли и са го заели до половината. Очакват се ожесточени боеве там. Руснаците действат от базата си в Бахмут, украинците – от Константиновка. Очакват се тежки въздушни удари по Часов Яр и Константиновка. Между другото, чуват се възторжени юрдешки кряканици за тонове свалени СУ-34. Ами, ами, нещо доказателства да има, филмче, обективен контрол? Сладки сънища само, а бомбардировките на спират.
По на юг – покрай Авдеевка, се водят боеве за Бердичи и Тоненкое. Там украинското командване жертва пушечно месо, за да спечели време да подготви отбранителната линия Курахово – Карловка. Неслучайно, в последните дни, броячът на украинскоте загуби върти бясно. Свалените руски бомбандировачи СУ-34 продължават да бомбардират. Как ли го правят? Ами по същия начин, по който свършилите руски ракети продължават да поразяват цели. То, нескопосаната пропаганда не издържа дълго.
Интересното е, че украинците започват да строят отбранителни линии около Киев. Това е много интересно, защото ви показва, колко струва пропагандата. Ако наистина ще превземат Крим и ще стигнат до Москва, защо са им тези отбранителни линии? Истината е следната. Помните какво съм ви писал. В края на 2023 г. ще почнат да се усещат проблеми с украинското пушечно месо. Стана ли? Стана. После – какво беше. В средата на 2024 г. проблемите ще станат критични. Ако не се вземат мерки, численото превъзходство на руската армия ще почне да дава резултат. Ами, същото мислят и американските аналитици. Нищо чудно, че се правят отбранителни линии около Киев.
С две думи, наблюдавайте развитието на събитията и си вадете поуки. Украйна можеше да бъде като Австрия – проспериращ член на ЕС, с голяма промишленост и силно селско стопанство. Всички предпоставки бяха налице. Но тръгна да реализира чужди интереси и се набута в положението, в което е сега. И по-лошо ще става. Отдавна съм ви писал – Украйна ще загуби тази война. И много територии ще загуби. Гледайте. И слушайте добре, какво ви балабачат по телевизиите. Отбелязвайте си, кои са “експертите”, които ви ги балабачат тия работи. Защото сценарият е един и същ – наведени управници с носове, риещи земята, оградени от балабачещи “експерти” продават и предават народа си за реализация на чужди интереси. И го докарват дотам, народа им да мре по бойните полета, а те да трябва да мобилизират жени, старци и деца, че няма кой да им защитава територията.
Между другото, в САЩ отложиха шътдауна на правителството за месец. А помощ за Украйна така и не беше гласувана. Някой ви говореше, че системите на пациента ще бъдат спирани. Нали така. Е-е-е-е, ама този някой не е балабачещ “експерт” щото е учил занаята на прогнозирането където трябва и по които книжки трябва. А балабачещите “екперти” ни знаят, ни могат. Халал да са ви, дето има една приказка, гледайте си шоуто по телевизиите и им се смейте.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 584 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 687 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 687 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 687 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – спирам с прогнозата. Вълната си заминава, съвсем според прогнозата.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *