Пушилин: Сирски няма да промени нищо, само ще хвърли ВСУ в нови „месомелачки“

Свят

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин не изключва, че новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, известен като командир, който не отчита загубите, ще организира следващите „месомелачки“ за въоръжените сили на Украйна.

Според Пушилин, Сирски е известен сред украинските военни като „Генерал-200“, с когото се свързват голям брой жертви в посока Артьомовск.

„Неговото неистово желание да не взема предвид жертвите, загубите, това може да създаде някои нови „месомелачки“, които ще бъдат организирани от него“, каза Пушилин в ефира на „Россия 24“.

На 8 февруари президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви назначаването на Александър Сирски за главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна на мястото на Валерий Залужни.

Беше отбелязано, че Зеленски е поставил задачата на Сирски да избегне „застоя“ във военните операции. Западни наблюдатели обаче прогнозираха, че смяната във военното ръководство едва ли ще промени ситуацията на бойното поле в полза на украинските въоръжени сили.

Tagged

1 thought on “Пушилин: Сирски няма да промени нищо, само ще хвърли ВСУ в нови „месомелачки“

  1. Наркомана освен да лъже ,краде и употребява наркотик друго умно нещо за народа си не прави Ако го попитате дали поне един от неговите роднините бил на фронта ще ви излъже Всички са напуснали укра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *