Първан Симеонов: ГЕРБ и ДПС излизат в дълга карантина

България отблизо

„Въпросът е дали въобще е възможна коалиция след изборите. Защото ГЕРБ явно са си въобразили, че народът ще понесе пак да правя правителство, ДПС играят твърде остро, а БСП и Слави Трифонов вече поставят условия.“

Това заяви в студиото на „Здравей, България” социологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Кирил Петков и Асен Василев пък едва ли не раздават вече министерски постове”, добави още той.

Според Симеонов рибата е много в морето и не е време да вадим тигана. „Ще се опитат да съставят нещо, без значение от депутатите. ГЕРБ и ДПС ще останат в карантина, но това е добре за тях. Другите партии ще се опитат да съставят кабинет“, каза той.

С него в студиото бе и социологът от „Тренд“ Димитър Ганев:

 

„Ако се погледнат данните от последните социологически проучвания, ще се види, че така нареченият лагер на протеста няма да има кой знае колко повече депутати. Просто има едно вътрешно преразпределение на мандатите”, подчерта Ганев.

„Трифонов, ДБ и ПП няма да имат повече отколкото имаха в предния парламент протестните партии през юли месец“, каза Ганев.

„Има по-високи шансове за съставяне на кабинет. Разликата е наличието на ПП. Лидерите там говорят много по-консенсусно за разлика от ИТН и ДБ. Червени линии при Петков и Василев не се виждат“, заяви още социологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *