Първан Симеонов: ГЕРБ се крепи, защото опозицията е разделена!

България отблизо

„ГЕРБ се крепи, защото опозицията до голяма степен е разделена. Това позволява на ГЕРБ да укрепне и да възвърне политическата си форма“, заяви изпълнителният директор на агенция “Галъп“ Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR. 

Политологът посочи, че в България в момента няма повече от 5,2 млн. души с избирателни права. А последното проучване на „Галъп“ показва увеличаване на разликата в подкрепата на ГЕРБ и БСП – в полза на ГЕРБ.

„Проблем е да се определи кой е на трето място – Слави Трифонов или ДПС. „Демократична България“ е позагубила инерцията от лятото, но е с ясни изгледи да бъде в Народното събрание.

Около и над ръба са още две формации – на г-жа Мая Манолова и ВМРО“, заяви Симеонов в студиото на „България сутрин“.

По думите му има още няколко партии, за които може да се очаква добро представяне, което обаче не включва прескачане на бариерата – „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“, „Възраждане“, АБВ, „Републиканци за България“, „Атака“…

„В състезанието за парламента в момента са 7 формации – 5 + 2. Избирателната активност се очаква да е по-ниска заради коронавируса.

По-възрастните хора повече може да се притеснят и въздържат от гласуването. Коронавирусът повлиява в негативен план на опозицията.

Очакваме около 3 млн. избиратели да излязат. В България не се гласува много“, каза още политологът.

Според Първан Симеонов формулата предполага коалиции около ГЕРБ и БСП. Възможни са и скрити коалиционни формули без ясна отговорност, които обикновено били по вкуса на ДПС, стана ясно от думите му.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *