Първан Симеонов посочи голям проблем, който Слави Трифонов трябва да преодолее!

България отблизо

Всичко у нас се прави с добри намерения и дано те да се осъществят така, както са замислени. Това коментира политологът Първан Симеонов в ефира на Дарик.

ГЕРБ не правеше реформи, подкупваше обществото, дано новите, които идват да имат смелостта да направят реформи. ГЕРБ трябва да се окопае за опозиция и да се моли да се разкрият по-малко далавери. Борисов не може да е вечен, въпреки че би му се искало, коментира той.

Според него, най-изявеният лидер на промяната е президентът Румен Радев, чиито послания са: „Аз не само нося промяната, но имам и план, хора, експертиза.“
„Румен Радев беше лидер на протестите миналата година.

Неговата битка за промяна се материализира и на изборите, протестните партии победиха“, отбеляза политологът. Но, има още нещо, което трябва да се каже. Големият проблем на Слави Трифонов е ще признае ли БСП или не. От това зависи ще има ли редовно правителство или не.

Ако отговорът на този въпрос е не, тогава служебното правителство на президента ще управлява още дълго. Впрочем, трябва да признаем, че правителството се справя много добре.

Според Симеонов, изчистването на избирателните списъци е нещо хубаво, но не е хубаво да се прави в последния момент. По думите му част от новите правила са добри, например машинното гласуване и видеонаблюдението.
Първан Симеонов счита, че всичко се прави с „добри намерения, но всички знаем къде води пътят на добрите намерения, ако няма добра реализация.“

„Тези, които наричаме мъртви души просто не са в България“, добави политологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *