Първи версии за страшната трагедия!

България отблизо

Три може да са причините за инцидента с автобуса на магистрала „Струма”. Такова мнение изрази по Нова телевизия пътният експерт Йонко Иванов. 

Трагичният инцидент е станал край село Боснек около 2.00 ч. тази нощ. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата.

„Може да е техническа неизправност. Може да е здравословен проблем или заспиване на водача. Третото е ако е валяло дъжд, може да е допринесло за трагедията”, обясни Йонко Иванов.

„Такива автобуси обикновено са с двама шофьори. На границата би трябвало да са засечени почивките им”, обясни още той.
Автобусът е зареждал час и половина по-рано, което означава, че шофьорът е бил в кондиция. Това, че се е плъзвал поне 50 метра, че шофьорът се е опитал да задържи автобусът на платното, което ме навежда на мисълта, че може и да е някакъв здравословен проблем.

„Защо хората вътре не са били информирани как да действат. Винаги вътре има друг човек, който отговаря както шофьорът да остане буден, така и за поведението на пътниците. Голяма част от хората са били затиснати от тези колани и не са могли да се освободят. Има много неща, които могат да се кажат, но тези неща ние ги пропускаме“, допълни той.

Пожарът в автобуса, в който загинаха 46 души, е пламнал след удар в мантинелата. Това съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Той каза още, че мястото на инцидента е отцепено от часове. И призова да не се пускат дронове в района, за да не се затруднява работата на разследващите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *