Радев: Всяка партия трябва да заяви защо иска властта

България отблизо

Обществото ни очаква съдържателен политически дебат – по-малко черен пиар и повече идеи за бъдещето на България. Всяка партия трябва да заяви как вижда това бъдеще, как ще направи България по-успешна и защо иска властта. Крайно време е дневният ред на партиите да се срещне с дневния ред на обществото. То очаква от партиите конкретни отговори как ще се решават наболелите проблеми. Това каза в навечерието на предизборната кампания за парламентарни и европейски избори президентът Румен Радев.

 

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в столицата по повод отбелязването на 79 години от победата над нацизма във Втората световна война.

 

„Очаквам предстоящата кампания за избори в Европейския парламент да бъде съдържателна“, заяви още държавният глава.

 

„Нека всеки, който претендира да представя България в Европейския парламент да заяви ясни позиции как ще представлява страната“, допълни държавният глава. Нека да заяви становището си по теми като зелената сделка, отпадането на взимането на решения с консенсус, посочи той.

 

Да си пожелаем Европейски съюз, който продължава да гради своето единство на принципите на мира, посочи президентът.

 

„Моята позиция по отношение на Република Северна Македония винаги е била ясна и открита. Крайно време е новият президент да заработи за европейската перспектива за страната. Но може и да тръгнат в друга посока. Важно е да има зачитане на правата на българите в Македония“, отбеляза още той. „Скоро ще проличи дали Северна Македония ще иска да върви по пътя на Европа“.

 

Той призова всички партии да положат системни усилия кампанията за избори на национален парламент да не заглушава и измества напълно дебата за бъдещето на обединена Европа.

 

„Обществото ни очаква съдържателен политически дебат – по-малко черен пиар и повече идеи“, посочи Радев.

 

Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта, каза още президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *