Радев: Група хора разединяват България, за да печелят! Колкото повече мътят водата, толкова повече народът затъва! Вижте фактите!

България отблизо
Многото противоречия в обществото ни, за кой ли път разкриха огромният дефицит на доверие към институциите.
Това заяви президентът Радев след края на срещата за прекратяване на изборните машинации.
Недоверие, според президента, се акумулира  както вътре в държавата, така отвън, спрямо страната ни.
Очаквам органите на реда да покажат най-после пред  света, че престъпленията в България се наказват! Става дума за  водната криза, за изгаряния боклук, за десетките убийства, станали у нас на хора, чийто живот е също е бил значим за някого, хора, които са пренесени в жертва по различни причини, а често извършителите не са заловени, или ако са заловени, делата срещу тях се точат с години, продължава президентът.
Обществото се измори да чака справедливост, майки с черни забрадки  стоят пред съда с надеждата, че ще получат възмездие, заради изгубените си деца, допълва той.
Не се чудете защо понякога обществото избухва. Понякога многото нерешени проблеми се възпламеняват от една единствена искра. А у нас има грамади от проблеми. И някой пали искрите без да иска, уточни президентът.

Радев  коментира и  изявлението си, с което призова за единение на нацията. Не разбирам защо започнаха такива критики срещу мен от определени политически сили. Навярно всеки дълбоко в себе си е съгласен, че общество, което не осъзнава смисъла на единението, просто е обречено. Противопоставянето не води до нищо добро и всеки сам го вижда.

В момента, от разделението на хората се хранят определени кръгове, използват максимата „Разделяй и владей“, но печелившите от това са малко, а потърпевшите много. Крайно време е да се помирим с историята си, да приемем миналото, защото в противен случай няма как да изградим бъдещето, посочи Румен Радев.

Трябва да гледаме напред, а не назад. Но някой съзнателно и ежедневно ни хвърля миналото в лицето, за да ни обърква и да пречи да мислим за настоящето. В лицето на обществото се хвърлят дълго предъвквани факти. Целта е народът да не се  фокусира върху актуалните проблеми и бъдещето, а енергията му да отива в изкуствено създадени проблеми и ловко подменяни теми от близкото и далечно минало.

Тези проблеми ще продължават да ни разделят. Желая да бъда разбран правилно. Не пледирам за  индулгенция за вече извършените престъпления, те трябва да бъдат наказани и да останат в миналото завинаги, но нацията  трябва де се обедини за  спазването на законите днес, което е много важно, за да можем да вървим напред.

Сега не е време за саморазправа.

Ценностите са подменени. Институциите трябва да се борят с бедността, с неравенството, с неграмотността, с чиновническото бездушие, което създава кризи като водната. Те обаче не го правят.

Продължават да насаждат  разединение, да раждат корупция, да предизвикват по този начин престъпност и  да ни отдалечават от едно общо и по-добро бъдеще“, добави президентът.

И е прав.

Някой има сметка България да е бедна, неграмотна и разединена.

Такъв народ най-лесно се управлява и от него най-лесно може да се краде.

Tagged

1 thought on “Радев: Група хора разединяват България, за да печелят! Колкото повече мътят водата, толкова повече народът затъва! Вижте фактите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *