Радев заговори за „призрака на предсрочните парламентарни избори“

България отблизо
В 09:30 часа на „Дондуков“ 2 започнаха консултациите между президента Румен Радев и представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Консултациите се налагат във връзка с очакваната ротация при правителството. Радев заговори за „призрака на предсрочните парламентарни избори“, както и за провал на преговорите за ротацията.

В екипа на ГЕРБ-СДС участваха Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

 

“Публичната комуникация на партиите в коалицията напоследък съживи призрака на предсрочните парламентарни избори, въпреки че промените в Министерския съвет бяха предварително планирани още преди 9 месеца”, каза Радев.

 

“Важен въпрос са сложните отношения между партньорите в коалицията и смятате ли, че в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички противоречия”, зададе като въпроси към ГЕРБ-СДС Радев.
“Как оценявате темповете с вашите партньори и готови ли сте за връчването на мандата или имате нужда от още време”, пита още той.

Радев заговори и за провал на преговорите за ротацията и попита ГЕРБ-СДС имат ли и други опции, ако наистина претърпят неуспех. “Търсене на друго парламентарно мнозинство, търсене на други партньори или участие в управление с друг мандат”, пита той.

“За мен е много важно да има диалог, да се казват добрите, да се казват и критичните неща. За нас е важно да не губим поглед – интересът на страната. Имаме нужда от стабилност и спокойствие, но на принципна основа”, каза вицепремиерът Мария Габриел.

“За ГЕРБ-СДС е изключително важно диалогът да позволи да се откроят общите неща, но и да се постигне ясно съгласие как се преодоляват различията”, каза още тя и подчерта необходимостта от “споделена отговорност”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *