Радев постави на място украинския министър: Включихме се към санкциите, въпреки че губим от това!

България отблизо

България се включи във всички санкционни режими, въпреки последствията за нашата страна и факта, че икономиката ни губи.

Това каза президентът Румен Радев по време на срещата с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на посещение в България.

Особено сме загрижени и за хода на настоящите военни действия, и заплахата за цивилното население, каза още Радев. Точно в зоните на военни операции попада и многобройната българска диаспора, припомни още Радев.

България е готова отново да лекува украински военни. Програмата беше прекъсната заради COVID кризата, но се надявам българското и украинското правителства да я възстановят възможно най-бързо, заяви президентът Румен Радев при началото на срещата си с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Той подчерта, че братоубийствената война трябва час по-скоро да спре.

В своето слово Кулеба на практика го упрекна, като каза, че след свършеното от руските войски на украинска територия, никой няма право да нарича украинците и руснаците братя. Освен, ако не са като Каин и Авел.

Президентът Радев отговори на предизвикателството на украинеца, че хората и народите не си избират братята. Те са такива по кръв и род, каквото и да мислят за тях в едната или другата държава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *