Радев отговори на Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост! Като се запозная с документите за удължената карантина, ще помисля за вето! Българите имат право да работят, не са затворници!

България отблизо

„Редом със здравните мерки, трябва да има солидни икономически и социални мерки“, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти след посещението си в „Пирогов“.

Коментарът му бе по повод това дали ще наложи вето на част от законите, които вчера бяха приети в Народното събрание.

Той обясни, че се очаква всички документи да постъпят при него и след като ги разгледа, ще реши.

Относно заплатите на народните депутати и това, че те ще дарят тези, които ще получат по време на извънредното положение, държавният глава каза, че той е дарил своята за месец март и им каза: „Кръгом тогава към март“.

Във връзка с извънредното положение и мерките, които са предприети в страната ни, Радев заяви, че вирус ще има и след 13 май. По думите му иначе не трябва да се нарушават мерките, но поясни, че вече трябва да се вземат мерки и за психическото здраве. „Гладът скоро ще надвие страха“, каза държавният глава.

На въпрос дали ще отговори на казаното от премиера Бойко Борисов миналата седмица по негов адрес, Радев заяви, че няма да коментира и цитира Гьоте: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“.

Tagged

1 thought on “Радев отговори на Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост! Като се запозная с документите за удължената карантина, ще помисля за вето! Българите имат право да работят, не са затворници!

  1. Много правилно браво Господин Президент.Господ да е с Вас и целия български народ Амин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *