Радев с извънредно обръщение към партиите. Прозорецът ще се затвори, народът иска да живее в сигурност

България отблизо

Очаквам партиите да продължават диалога в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решение и аз съответно съм предоставил това време. Това заяви президентът Румен Радев.

„Ние очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. И нашите народни избраници трябва да осъзнават много ясно, че времевият прозорец , който имат за работа , може да се затвори много бързо  ако не се състави правителство, но задачите остават и те трябва да бъдат свършени.

 

Този начин на работа, който виждаме, обрича на риск и бюджета, и законите по ПВУ, и членството ни в Шенген“, подчерта държавният глава.

Относно времето по връчването на мандатите Радев посочи, че то зависи от партиите: „Аз очаквам да има диалог, да има конструктивност, да има склонност към компромиси, да има устойчивост – този процес от тях зависи“.

„Конституцията не поставя максимални срокове, но не може да се разтяга до безкрай. После пак ще има приказки – „той управлява еднолично“, обясни Румен Радев.

Б.Р.

Припомняме, че днес ПП и ГЕРБ пак си размениха реплики и обиди и аха да се договорят нещо и пак поставиха червените линии и минаха в глуха отбрана.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *