Радев с много силни думи към народа. Заклейми войнолюбците и призова българите да се борят за мир /СНИМКИ/

България отблизо

В Европа бушува война. Безпрецедентна по мащаби и залог в най-новата история на нашия континент. Това заяви на шествието по повод празника на българската армия президентът Румен Радев.

„България навлезе в тези опасни времена, след години на неграмотни експерименти с въоръжените сили и насаждани илюзии, че войните са част от миналото“, добави той.

 

„Политическият елит дълго пренебрегваше рисковете в сферата за сигурност, а бездействието и пагубните решения бяха размивани в колективната безотговорност“, каза той.

„Развитието на въоръжените сили и войната не търпят дилетантщина и лекомислие“, добави той.

Президентът за пореден път показа колко добре реагира във всяка ситуация и утвърди приказките за него, че е перфектен в речите, които изнася.

Той посочи, че празникът на армията е напомняне, че народът ни трябва да е сплотен в името на националния интерес на България.

„Достатъчно са печалните примери в миналото, когато българският войник и народ за плащали за липсата на далновидност. Има един исторически доказан постулат – Една крепост най-лесно се превзема отвътре. В основата на всяко поражение лежи морален пробив, продажност, чуждиопоклонство, обезверяване, обществен разкол. Все неща, от които традиционно страдаме, но за които скъпо плащаме“, добави Радев.

„Затова Гергьовден е особено важен празник. Сега се отбелязва единението на народ и армия. Припомняме си, че трябва да сме сплотени зад националния интерес. Да опазим нашия дом и култура“, каза той.

По думите му трябва да се поклоним към хората са приели мисията с живота си да бранят народ и родина.

„Уважаеми военнослужещи, благодаря ви, че въпреки предизвикателствата, продължавате да отстоявате каузата „България“ с чест. Нека Свети Георги Победоносец ви закриля. Да не забравяме, че 6-и май е и ден на храбростта, която всеки българин носи в сърцето си.

Президентът пожела на всички здраве, мир и благополучие и благодари на всички, излезли на площада.

„Чест и слава за българската армия и за всички храбри българи. Да живее България“, завърши речта си той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *