Радев с тежки думи към правителството: Стига кални борби, носите отговорност пред народа!

България отблизо

„Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония (РСМ)“, това заяви президентът Румен Радев от Варна.

„Другата седмица премиерът Кирил Петков заминава в Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Заради това Народното събрание (НС) и българите трябва да знаят точно каква позиция ще отстоява той. Тя не може да се разминава с тази, приета на КСНС“, категоричен бе държавният глава. Ние имаме ясна позиция за РСМ и тя не може да бъде жертвана в името на външни интереси!

 

Всяко хитруване и опити за подмяна и заобикаляне на националната позиция ще има тежки последствия“, категоричен бе Радев.

„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система“, каза още президентът във връзка със сътресенията във властта.

Блокажът на институциите е факт. Хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго.

Тези скандали не трябва да ни отклоняват от решаването на важни въпроси“, заяви още държавният глава.

Народът е избрал депутатите да работят!

Вижда се обаче нещо друго, което ме тревожи, заяви Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *