Радостин Василев каза дали ще има правителство на ПП и ГЕРБ и проговори за властта

България отблизо

„Ще има правителство, защото те ще бранят с цената на всичко желанието за консумиране на властта и пазенето от наказателна отговорност. … Ще се опитат да запазят имунитета на Бойко Борисов, за да могат да направят правителство, което да отстрани главния прокурор и да бъде изпран Бойко“.

Това заяви пред БНР бившият депутат от ПГ на „ПП-ДБ“ Радостин Василев.

Той вече е независим депутат в 49-ото Народно събрание, след като напусна парламентарната група заради съдържанието на записи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, които изнесе публично на пресконференция миналия петък.

Василев категорично заяви, че няма други записи – нито от централата на партията „Продължаваме промяната“, нито в стаята им в Народното събрание:

„Вероятно Кирил Петков се страхува от други записи, с каквито аз не разполагам и не мога да отговарям за тях“, каза депутатът..

Според него „в много тесен кръг е било планирано коалирането на ПП с ГЕРБ“ и определи това като национално предателство, защото „Продължаваме промяната“ винаги “ са се клели“, че никога няма да се обединяват с Бойко Борисов.

Радостин Василев потвърди, че е с 24-часова полицейска охрана, защото „се счита има сериозна заплаха за живота“ му.

Независимият депутат подчерта, че това, което е чул в записа, отнасящо се до националната сигурност, го е накарало да го огласи: „Не съществуваше за мен вариант да затая това нещо, защото така щях да стана съучастник. В мен не е съществувало съмнение, че ще оповестя това, да разкрия записа. Не е изтекъл анонимно, защото така щяха да отричат, че е истина“.

Време е да направя политически проект, който да участва в избори, заяви още Василев.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *