Разкритие: Ето за какво всъщност се скараха „Има такъв народ“ и „Демократична България“!

България отблизо

Съвсем конкретни предложения за постове, а не „въпрос на принципи и политики“ били в основата на разлома между „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Въпреки декларациите пред камери и микрофони, че ДБ не настоява за министерски кресла, Христо Иванов-Бойкикев всъщност искал точно това, твърди Lupa.bg.

Участници в преговорния процес са разкрили, че  Христо Иванов се опитал да издейства външен министър в кабинета на ИТН Стефан Тафров.

Колегите му от младата парламентарна група на ИТН обаче били твърдо против това предложение.

Стефан Тафров е бивш посланик на България в Италия, във Великобритания, във Франция, както и зам.-министър на външните работи.

През 2019 г. беше кандидат за евродепутат, а към настоящия момент е депутат от ДБ в 46-ия парламент, като е сочен за един от най-приближените на Джордж Сорос.

Христо Иванов може да говори каквото си иска пред медиите, но истината е, че се бореше да наложи този човек за външен министър. Според медията, има немалка вероятност „Демократична България“ в крайна сметка да подкрепи кабинета на ИТН.

„Няма къде да ходят, защото от нови избори ще загубят всички, освен ГЕРБ“, обясниха народни представители. Филип Станев от ИТН също даде знак в тази посока. „Задължително и до последно ще търсим подкрепата на Мая Манолова и ДБ – това е важно за нас, важно за хората“, подчерта той днес сутринта

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *