Разкритие с факти! Синдикатите в България работят за ГЕРБ? Вижте потресаващите подробности!

България отблизо

Председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов призова майките на болни деца да спрат с изчислените си претенции и се обяви твърдо срещу проекта за Закона за личната помощ, който бе изготвен от Мая Манолова и родители на деца с увреждания.

Това негово изказване ни провокира да проследим синдикалната дейност в България и да потърсим през последните години каква е била тя.

Принципно един профсъюз трябва да защитава работниците и онеправданите. Трябва да се бори за по-добър живот на обикновените хора.

Виждате какво става в Гърция, какво се случва във  Франция, в Италия, та даже и в Германия.

У нас кънти оглушително мълчание.

Да си спомняте поне един общ синдикален протест през последните години?

Сигурно не, защото просто няма такъв. Не сме виждали плакати нито на КНСБ, нито на КТ“Подкрепа“ по улиците. Не сме чули нито един ултиматум. От време на време се промъкват камуфлажни заплахи за стачки, но те никога не се провеждат. Правителството и логичният му враг си живеят в прекрасна симбиоза!

На няколко пъти имаше драстично увеличение на парното и тока, сега пак, синдикатите мълчат.

На лекарите от няколко провинциални болници не им платиха заплатите, протестите си ги организираха сами.

Миньори на няколко пъти останаха под земята, аварии убиха някои, други не си получиха заплатите. Бунтове никакви.

Шофьорите ни ще изгубят правата си в ЕС. Превозвачите у нас също се тресат от проблеми, готвят стачка. Бунтуват се срещу цената на горивата. Протестират, но сами.

Синдикалистите ни се превърнаха в чиновници, които сядат само на преговори с правителството и то когато стане дума за минималната работа заплата. И тогава даже не защитават само интересите на работниците, а и на работодателите.

Никой не знае какъв е точният брой на синдикалните членове. Те се отказват, защото никой не ги защитава. Спират да плащат членски внос масово, а в новите филми синдикати няма. Даже негласно е забранено да членуваш.

В същото време ръководствата на „Подкрепа“ и КНСБ издържат цели централи, плащат заплати и то не малки, непрекъснато ходят на обмяна на опит в чужбина, а у нас правят семинари с председателите в разни останали от миналото предприятия. Семинарите си имат лектори, на които се плаща, на членовете също се плащат командировъчни, хотели и храна.

Ето това са българските „синдикати“. Високо платени патерици на герберската власт.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Разкритие с факти! Синдикатите в България работят за ГЕРБ? Вижте потресаващите подробности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *