Разкриха тайната схема на „ловеца на бежанци“ под прикритие

България отблизо

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, С. К. и Г. Г. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е структурно обособена, а ръководител е Вълев.

Тя е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната. Организираната престъпна група е действала за времето от м. октомври 2021 година до 16.04.2024 година – престъпление по чл.321, ал.3, т.2 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля.

За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено – престъпления по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Спрямо С. К. и Г. Г. обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динков Вълев, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *