Рашидов измънка: Сбърках! Много се извинявам на всички изнасилени българки

България отблизо

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов забърка страшен скандал в парламента в деня, в който депутатите извънредно приемат промени в закона срещу домашното насилие.

В коментар, направен по време на почивката, председателят на Комисията по култура и медии окачестви жените, жертви на домашен терор, като леки. По-късно обаче се извини за казаното.

 

 

 

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент“, се казва в изявление на Вежди Рашидов, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на прекъсване на извънредното пленарно заседание на Народното събрание за разглеждане на промени в Закона за защита от домашното насилие и в Наказателния кодекс, в разговор със зам.-председателите Росица Кирова от ГЕРБ и Кристиан Вигенин от БСП, Рашидов беше записан от включения председателски микрофон да казва: „Какво чешеме езиците? Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна“.

„Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, заявява Вежди Рашидов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *