Рашидов: Президентът и премиерът са артисти. Готов съм да ги режисирам!

България отблизо

„Това, което се случва, е като в детска градина – двама големи мъже, генерали, се дърлят. Трябва да направят крачка пред народа, който е затворен по домовете, магазините не работят, пазарът на икономиката не работи“, заяви Вежди Рашидов в телевизионно интервю.

„Премиерът и президентът са артисти. Животът и политиката са голяма сцена. Те обаче са големи мъже и трябва да намерят път един към друг. Готов съм да бъда посредник. Държавата има нужда от такова мъдро поведение, мъжко поведение. Не подценявам нито единият, нито другият“, каза той.

Рано рано в неделя никой нямаше нужда от анализите на бившия културен министър, но той напоследък се изявява също като артист на малкия екран. И обвинява другите, че са артисти.

За Борисов е ясно. Той мина през толкова много роли, та чак се чудим защо още не са го номинирали за някой „Оскар“. Ама Тръмп падна и му се размина поредната куха статиуетка.

Борисов беше спасител, обединител, строг господар, баща на нацията, цар на асфалта, герой на санирането, шахматист, който сменяше министрите си по-бързо отколкото гросмайстор пешките, мислител, който сутрин казваше едно, но обед друго и вечерта трето, стратег на кого да се поклони и чия ръка да целуне, футболист, рефер, майстор на ножицата с лента или без лента, шампион от „Формула 1“, навъртял стотици хиляди километри с джипката, дългогодишен говорител по телевизиите,  Рамбо, страдалец, народен човек и човек от народа, Летящият холандец и изигра толкова роли, че никой не може да ги изброи.

Президентът играе една единствена роля – на държавник, който спазва закона и работи за народа.

Тогава какво ще режисира Рашидов?

В двойката има само един актьор.

И той трябва да слезе от сцената и да си ходи!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *