Росен Плевнелиев удари най-милото на Борисов! Ще се смаете какво направи!

България отблизо

Бойко Борисов е в партията ГЕРБ и е сърцето и двигателят там, но част от политическите сили – ДБ, ПП, ИТН – не припознават Борисов като политически лидер, който отново да бъде премиер и поради това ГЕРБ изпадна в изолация.

 

Затова Борисов трябва да вземе своето решение и пред целия български народ да каже, че подкрепя партията и остава в нея, изгражда ново поколение политици в нея, но да не очакваме той да има амбицията отново да бъда премиер или пък президент.

Такова изявление ще успокои по някакъв начин нещата и би започнало да гради мостове.“

Това заяви пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

„Нямам очакване за смислен дебат между кандидатите за президент, за съжаление. В последно време противопоставянето се е превърнало в начин на правене на политика“.

По думите му кандидатите за държавен глава трябва да кажат идеите си и да дадат решения за наболелите проблеми в обществото, но подчерта, че все повече се вижда противопоставяне.

„Сблъсъкът трябва да бъде идеен, а не с високо вдигнат юмрук“, уточни той.

Росен Плевнелиев изказа съжаление, че „вече не е модерно политическите партии да излязат със своите идеи и принципи и да ги облекат в кандидати за президент“.

„Партиите се скриха зад инициативни комитети. Не би трябвало да е така, аз съм притеснен. Това не е добре за демокрацията, не я обогатява, защото в една парламентарна република политическите партии трябва да играят своята водеща роля за обществото,“ коментира той.

„ДПС сплотява редиците с номинирането на лидера Карадайъ за кандидат-президент. Президентът Радев с репликата си към него за пра-прародината майка настрои избирателите на ДПС срещу себе си. На първи тур ще видим силна мобилизация на ДПС. На втори тур с много голяма степен на вероятност има очакване тази силна мобилизация да прелее в глас срещу Румен Радев“, коментира бившият държавен глава.

В предаването „12+3“ по програма „Хоризонт“ Плевнелиев коментира и предстоящите парламентарни избори на 14 ноември.

Според Росен Плевнелиев служебното правителство няма способност да дава решения по големите казуси пред страната.

„Политическата коректност, очакването на избори и криворазбраният популизъм надделяват,“ заяви бившият президент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *