Румен Гечев: Денков и Мария Габриел са заслужили артисти, агенти на задкулисието

България отблизо

Няма логистика, а задкулисие. Има двама заслужили артисти – премиерът Денков и Мария Габриел. Те се явяват по медиите и обясняват, а в същото време има едно манастирско шушукане, което се води между Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви в ефира на БНР депутатът от БСП Румен Гечев.

По думите му тези, които правят закони от днес за утре и ги поправят на третия ден, ще посягат на Конституцията. Той подчерта позицията на БСП и се обяви против подхода и против това, което се предлага да бъде променено в основния закон, защото целта на тези промени не е гарантиране на социалните права на българите.

Според него промените в Конституцията, целящи да ограничат правата на сегашния държавен глава преминават всякакви граници. Законодателната дейност трябва да е съобразена с традициите на българина, да е в интерес на българския народ, а не на определени групи и на политически интереси, уточни депутатът.

Гечев бе категоричен, че няма нация, която ще позволи да ѝ се сменя Националният празник през няколко години, само защото някакви случайници са дошли на власт и искат да променят датата, за да изпълняват геополитически поръчки. Социалистът подчерта, че Националният празник не бива да се пипа.

Относно местните избори той посочи, че Ваня Григорова е била избрана единодушно и тя се явява като обединителна фигура на левите сили.

Гечев изтъкна и, че бюджетната политика на България не отговаря на европейските стандарти. Осигурихме си последното място в ЕС през следващите три години, но пак продължаваме да дълбаем, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *