Румен Петков призова да сложат белезници и на Борисов! Вижте в какво го обвинява!

България отблизо

Да сложат белезници на премиера Борисов за работа в полза на чужда държава, тъй като самият е направил признанието, че е работил в полза на чужда държава след посещението на Хилъри Клинтън, когато е спрял два проекта в полза на България – „Белене“ и „Турски поток“.

Такова предложение направи председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков в студиото на Нова телевизия.

По думите му случващото се с арестите и разпитите на членове на движение „Русофили“ е повече от нелепо и нещата излизат извън възможността да бъдат коментирани нормално.

„Ако руският шпионаж има за авангард тези хора, значи руснаците са много зле„, заяви Петков.

По отношение на фигурата на Леонид Решетников, Румен Петков заяви, че той е пенсионер и не разполага с възможностите, ресурсите и инструментариума да има голямо влияние. Решетников е една митична фигура, зад която се крият всички врагове на Русия и я използват като плашило, застрашаващо демокрацията,  заяви Румен Петков.

Оценката на Румен Петков е, че случилото се у нас е ескалация на това, което се случва всеки път преди избори – деление на русофили и русофоби, бутане на мавзолей, ритане на паметници, само не и да си гледаме българския интерес.

„Ако това е новият оригинален прочит на 9 септември и националните ни празници, не знам какво да очакваме по-нататък“, каза Румен Петков, според когото този прочит на историята е вандалски и неграмотен, агресивен и арогантен.

Атинародните сили ще надигат все повече глави, ще има все повече крайности и заплахи.

Ще се всява страх у народа до изборите.

Ще се вадят едни и същи скелети.

Но народът вече не се страхува, категоричен е Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *