Румен Радев: Защо властта непрекъснато трепери дали ще направя своя партия?

България отблизо

Избори се печелят с увличането на обществена енергия. Нейното мобилизиране не трябва да става с компромати. Избори се печелят с програми, политики и резултати. Но с укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни, взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват.

Това заяви пред журналисти в Петрич президентът Румен Радев само два дни след разразилите се скандали в България.

“Факт е, че властта изкушава. В политиката трябва да влизат хора с утвърдени преди това ценности”, заяви още държавният глава.

Само няколко дни след това в мрежата се появиха снимки от спалнята на премиера, а на една от тях се вижда и самият той, докато спи. Това даде повод за проверки в НСО и се появиха въпроси изпълнява ли службата адекватно работата си, що се касае до опазване живота на премиера. На снимките обаче правят впечатление купчини пари в евро, пистолет и златни кюлчета. От ГЕРБ дадоха и изненадващ брифинг, в който Борисов обяви снимката като инсценирана, а освен всичко хвърли и бомба, като обяви, че президента Радев го следи с дрон.

На следващия ден държавния глава адресира твърденията и ги определи като “въображение”.

Днес президентът бе попитан и за евентуален бъдещ политически проект. Мнозина спекулират, че държавният глава иска да влезе в изпълнителната власт.

На този въпрос  той отговори:
“Аз съм президент и следвам стриктно написаното в Конституцията. Но съм изумен колко хора се страхуват да не направя партия!”.

Ветото срещу промените в Закона за МВР, които предвиждат създаване на структура, която ще дублира функциите на вече съществуващата НСО, ще бъде внесено на 22 юни, обяви още държавния глава.

“Оттам нататък думата има българският парламент”, посочи още Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *