Румен Радев окончателно изтри Плевнелиев от историята! Да се готви ГЕРБ!

България отблизо

Моят призив към парламента е да прояви разум, заяви  на пресконференция президентът Румен Радев.

Сега изобщо не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция. В обществото ни има много по-болезнени теми, които трябва да се решат – това са  бедността, престъпността, корупцията, неработещите институции и демографската катастрофа.

Аз и всички българи очакваме правителство и парламент да решават това, което е важно за страната и което народът очаква да се случи. А той просто иска да живее по-добре, да спре този страх и несигурност.

За мен тази конвенция не трябва да се използва като параван, който  отвлича вниманието на хората от другите, много по-парливи въпроси, каза категорично президентът. И дебело намекна, че управляващите изместват вниманието на хората от реалните проблеми към по-щекотливите и по-далечните от един вот на недоверие например.

Радев за трети път поне отбеляза, че само приемането на конвенцията, без да имаме  реално работещи закони, е напълно безсмислено.

„Истанбулската конвенция е много показателна как се работи у нас и какво не бива да правим – да подписваме на сляпо документ, който не е бил дебатиран и който ще има последствия, неясни за обществото, той като самото общество няма представа за него.

Той настъпа и Борисов, като го обвини, без да споменава името му, че : “ от сърцето на Европа да се дават декларации, че ние ще приемем тази конвенция. Дават се ей така,  без да се е произнесъл българският парламент, без да е направен какъвто и да било истински  дебат в  обществото“.

Тогава има ли демокрация, или един човек решава от името на всички? Този въпрос не го зададе президентът, а от речта му произлезе питането за правата на хората и гласът им в обществото. Глас, който никой не чува. И не иска да чуе!

Междувременно социологическите агенции направиха проучвания и неохотно признаха, че първата година от мандата на президента Румен Радев е изключително успешна и той е показал характер и държавническо мислене. Че се намесва рядко, но много точно и навреме в политиката на страната и я предпазва от самодейност и самоуправство.

Бяха извадени и цифрите, които показват, че за една година той е запазил доверието си и даже го е увеличил. От „Галъп интернешънъл“ оповестиха, че нивото на доверие към него е  към  60%, а  на недоверие –  под 30%.  Според друга агенция първата цифра е 65, а втората 25.

Направено е сравнение, че от Жельо Желев досега няма толкова успешен старт на български президент. Единствен Петър Стоянов е имал високо ниво на доверие, но само през първата година.

Най-слабият ни президент пък е бил Росен Плевнелив,  който завърши мандата си с 28 процента одобрение. В момента толкова има и Бойко Борисов.

Радев е най-популярната политическа фигура в страната, признават от „Галъп“.

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Румен Радев окончателно изтри Плевнелиев от историята! Да се готви ГЕРБ!

  1. Поздравления г-н Радев !
    С това ваше изказване ме накарахте да се чувствам горда , че имаме президент като Вас !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *