Румен Радев разби Борисов и ГЕРБ: Ще пребъде народът на България, а не вие!

България отблизо

Преходът започна с мутрите и ще завърши с изгонването им от властта!

Мафията се храни със страх и апатия.

Никога народът не е бил по-единен в искането си за законност. Затова ще пребъде народът на България, а не правителството на ГЕРБ.

Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане на оставка на правителството и главният прокурор. Протестът е общонационален. Младото поколение ни изпълва с гордост и ни върна куража.

 

Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа.

 

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължава кризата – доверието е загубено, подчерта държавния глава.

„Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор, за свобода, законност и справедливост. Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории“, каза Радев.

Според него този капитал не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

 

„Това, което става днес по улиците е достояние на всички български граждани, които отстояват днес своето бъдеще. Мобилизацията, която виждаме, е резултат именно на това тяхно усилие. Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията.

Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете именно на хората от протеста. Това е нашата обща кауза. Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието.

 

Лъжи, клевети и сеене на разкол. Никога народът не е бил по-единен в искането си за законност. В смелостта си да бъде актьор, а не зрител на своя живот.

 

Никога народът ни е не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне справедливостта в правораздаването, което е призвано да я брани. Да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци. Затова трябва да бъдем и сме длъжни да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна, да не допуснем егоизмът, предразсъдъците, интригите на задкулисието и външни сили да внасят разделение в редиците.

 

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължава кризата. Доверието е загубено и това го виждате навсякъде по площадите“, каза още Радев.

 

Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта, каза още президентът. Според него от всички зависи това да се случи.

„Сегашният олигархичен-властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минава през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори.

„Младото поколение на България ме изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината. Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус, антимафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейния чадър в прокуратурата“, коментира още Радев.

Според него тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на Отечеството и на всеки от нас.

Държавният глава отново призовава и полицията и протестиращите за ненасилие и избягване на провокации в този исторически за страната ни момент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *